Курси НБУ $ 39.57 € 42.12

Селищну раду на Волині перевірять на законність використання державних коштів

Прокуратура встановлює правомірність використання бюджетних коштів Цуманською селищною радою

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині


Маневицькою місцевою прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про підроблення документа (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 358 КК України) під час купівлі за бюджетні кошти частини будинку клубу і їдальні у смт. Цумань.
Встановлено, що наприкінці грудня 2016 року Цуманська селищна рада уклала з місцевим підприємцем договір купівлі-продажу за 1 669  тис. грн. цих приміщень на вулиці Грушевського у Цумані загальною площею понад 600 кв. м.
Ціна договору була встановлена на підставі висновку звіту про оцінку майна, виготовленого комерційною структурою на замовлення продавця.
Проведеним Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Волинській області за запитом місцевої прокуратури рецензуванням цього звіту встановлено, що він не повною мірою відповідає вимогам нормативно-правових актів з оцінки майна і має значні недоліки, що вплинули на достовірність оцінки.
Відтак тепер у межах кримінального провадження буде перевірено законність використання селищною радою бюджетних коштів під час купівлі майна.

Telegram Channel