Курси НБУ $ 39.57 € 42.16

У Польщі обговорюватимуть, чи буде потяг «Ковель – Хелм»

Волинські чиновники відбули до Польщі у складі офіційної урядової делегації

Українська делегація на чолі з першим Віце-прем’єр-міністром України - міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим перебуває у Польщі, де бере участь у 6-му засіданні українсько-польської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва.



Окрім того, клопотатимуть волиняни й за відновлення залізничного пасажирського сполучення Ковель – Хелм та Ізов – Грубешув – Замосць.



До складу урядової делегації включено також і представників волинської виконавчої гілки влади, зокрема першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Степанцова. Окрім того, у якості гостей до Варшави, а саме там відбуваються заходи, поїхали директор департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка та начальник управління європейського розвитку та інтеграції Юрій Кресак, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.


 


Протягом візиту також запланована участь у конференції «Європа та Україна 2017», а також низка міжнародних двосторонніх зустрічей, серед яких двостороння зустріч першого Віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва з Віце-прем’єр-міністром, Міністром розвитку і фінансів Республіки Польща Матеушем Моравецьким, зустріч з керівництвом Сейму Республіки Польща та низка інших двосторонніх зустрічей.


Варто зазначити, що волиняни попередньо надали пропозиції до порядку денного та протоколу 6-го спільного засідання Міжурядової комісії. Зокрема, наголосили на актуальності реконструкції дороги Устилуг – Луцьк – Рівне, збільшенні пропускної спроможності МАПП «Ягодин» шляхом зведення додаткового мосту, необхідності будівництва МАПП «Адамчуки – Збереже» у Шацькому р-ні та «Амбуків – Грудек» на Іваничівщині. Окрім того, клопотатимуть волиняни й за відновлення залізничного пасажирського сполучення Ковель – Хелм та Ізов – Грубешув – Замосць.

Telegram Channel