Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

За Мартиненка хочуть 300 мільйонів гривень

НАБУ вимагає у суду взяття екс-нардепа Миколи Мартиненка під варту або заставу в 300 млн грн

Про це Цензор.НЕТ повідомив адвокат Петро Бойко.


"Вони хочуть або арешт, або 300 млн грн застави", - сказав він.


За словами адвоката, йому поки не відомо, коли відбудеться засідання Солом'янського суду щодо обрання запобіжного заходу для Мартиненка.


"НАБУ тільки о 9 годині подасть клопотання до суду і буде визначаться. Хоча ми впевнені, що розглядати буде суддя Бобровник", - сказав він.



21 квітня Солом'янський райсуд м. Києва обере запобіжний захід Миколі Мартиненку.



"Ми вийшли з Національного антикорупційного бюро о 4 годині ночі. Співробітники НАБУ ще ксерили копії клопотання до суду. У клопотанні 4 томи, по 169-200 сторінок кожен", - сказав адвокат Бойко.


Як сказав адвокат, після завершення допиту Мартиненка відправлять в ізолятор тимчасового утримання, що на Подолі.


Як повідомляли з посиланням на прес-службу НАБУ, 21 квітня Солом'янський райсуд м. Києва обере запобіжний захід Миколі Мартиненку.


Нагадуємо, що 20 квітня детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата України, екс-голову комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, за підозрою в скоєнні низку злочинів. Пізніше стало відомо про затримання другого фігуранта у цій справі.


Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що досудовим розслідуванням встановлено, що в період із 2013 року до 2016 року злочинною організацією в складі посадових осіб ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (далі - ДП "СхідГЗК"), посадових осіб "STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH "(далі - компанія STEUERMANN), а також групою осіб, які мали контроль над зазначеними підприємствами, серед яких Мартиненко Н.В., було здійснено розтратуа коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі 17,28 млн дол. США шляхом неправомірного висновку й подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника STEUERMANN. Потім вказані кошти було перераховано керівниками та учасниками злочинної організації та використані для власної користі на рахунки компанії STEUERMANN із використанням офшорних компаній "WARGRAVE TRADING LLP" і "DALLAS FUEL SA".


У грудні 2015-го у зв'язку з розслідуванням НАБУ Мартиненко склав депутатський мандат. У парламенті Мартиненко був одним із лідерів фракції "Народний фронт". Раніше в парламенті він очолював комітет із питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Джерело: http://ua.censor.net.ua/n437175

Telegram Channel