Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Нацрада заборонила дитячий телеканал Multimania TV

Причиною стала російськомовна реклама

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 20 квітня заборонила трансляцію в Україні телеканалу Multimania TV. Як повідомляють на сайті Нацради, на сайті телеканалу Multimania TV (www.multimania.tv.) відсутні будь-які відомості про те, що це латвійський телеканал, зате розміщено тільки російські дозвільні документи, зокрема свідоцтво про реєстрацію і ліцензію Федеральної служби нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд), пише LB.ua.



Під час моніторингу телеканалу було зафіксовано трансляцію російськомовної неідентифікованої комерційної інформації (реклама або спонсорська інформація).



Також під час моніторингу телеканалу було зафіксовано трансляцію російськомовної неідентифікованої комерційної інформації (реклама або спонсорська інформація).


"Відповідно до українського рекламного законодавства, трансляція/ретрансляція зарубіжних телепрограм, які містять рекламу і походять із країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення і не є країнами Європейського Союзу, заборонена", - сказано в повідомленні Нацради. Росія цю конвенцію не ратифікувала.


Зазначено, що український регулятор звернувся до Національної ради з питань електронних медіа Латвійської Республіки за роз'ясненням щодо ситуації з європейською юрисдикцією телеканалу Multimania TV, на що отримав відповідь, що 1 грудня 2016 року ліцензію ТОВ Voxell Baltic (Латвія) на мовлення для програми Multimania було анульовано.


"З огляду на такі обставини, Національна рада постановила вилучити телеканал Multimania TV з переліку програм, дозволених для ретрансляції", - сказано в повідомленні.


Нагадаємо, зараз в Україні заборонено близько 35 російських телеканалів.

Telegram Channel