Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Прокуратура на Волині вимагає повернути державі земельну ділянку вартістю понад 20 млн грн

Фермерське господарство грубо порушувало умови договору оренди землі та норми чинного законодавства

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині



У березні 2006 року між Володимир-Волинською районною державною адміністрацією та фермерським господарством укладено договір оренди цієї земельної ділянки із земель лісового масиву, що знаходиться на території Лудинської сільської рад.



Володимир-Волинська місцева прокуратура Волинської області звернулася до суду в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації та Володимир-Волинської районної державної адміністрації з позовом до одного із фермерських господарств, аби розірвати договір оренди землі та повернути земельну ділянку площею майже 260 га й вартістю понад 20 млн грн державі.


Прокурори з'ясували, що у березні 2006 року між Володимир-Волинською районною державною адміністрацією та фермерським господарством укладено договір оренди цієї земельної ділянки із земель лісового масиву, що знаходиться на території Лудинської сільської ради за межами населених пунктів.


Користуючись ділянкою, господарство встановлений законодавством обов’язок охороняти ліс від незаконних рубок та інших пошкоджень і забезпечувати раціональне використання лісових ресурсів без заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу не виконувало, чим грубо порушувало умови договору оренди землі та норми чинного законодавства.


Зауважимо, що один із посадовців господарства був притягнутий до кримінальної відповідальності за незаконну порубку лісів та підробку лісорубного квитка.


Відтак прокурори у суді наполягатимуть на поверненні земельної ділянки державі.

Telegram Channel