Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
НАБУ показало схему розкрадань у справі Мартиненка

Волинь-нова

НАБУ показало схему розкрадань у справі Мартиненка

Бюро змогло встановити, на що витрачали гроші

Національне антикорупційне бюро виклало схему розкрадань 17,2 млн доларів держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", в яких підозрюють колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка і голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому.



З початку розслідування (в грудні 2015 року) детективи НАБУ направили до восьми країн 16 запитів про міжнародну правову допомогу



Як повідомляють на сайті бюро, кримінальне провадження щодо заподіяння шкоди "Східному ГЗК" є рекордсменом за обсягом комунікації з компетентними органами інших країн серед усіх проваджень, що їх розслідує НАБУ. З початку розслідування (в грудні 2015 року) детективи НАБУ направили до восьми країн 16 запитів про міжнародну правову допомогу, пише LB.ua.


Інформація, яку отримали від компетентних органів інших держав, допомогла детективам НАБУ не тільки дослідити всі подробиці корупційної схеми, а й встановити, на що саме особи, підозрювані в заподіянні збитків "Східному ГЗК", витрачали вкрадені в держави кошти.


Як встановило слідство, серед іншого, кошти витрачали на оренду нерухомості в країнах ЄС для потреб членів сім'ї підозрюваних, сплату медичних послуг і послуг адвокатів щодо захисту підозрюваного у другій кримінальній справі, яку проти нього порушила прокуратура Швейцарії.


 

Telegram Channel