Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Життєвий шлях В’ячеслава Липинського — від Затурців до... Затурців

У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулися урочистості, приурочені 135-річчю від дня народження великого українця

Галина УШАКОВА



Цікаво було дізнатися і про його дружні стосунки з ерцгерцогом Вільгельмом Габсбургом (Василь Вишиваний), скульптором і організатором шкіл на Волині Михайлом Гаврилком, письменником Осипом Назаруком, кардиналом Йосипом Сліпим.



«Любив Україну «щиро, кров’ю серця» — під такою назвою в Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулися урочистості, приурочені 135-річчю від дня народження великого українця із польським корінням, політолога, історика, політика, дипломата В’ячеслава Липинського. До музею прийшли педагоги і старшокласники Затурцівської школи, яка носить ім'я великого земляка, працівники Будинку культури, просвітяни, жителі села.


Ведучі — директор музею Віталій Кушнір і провідний науковий співробітник Наталя Гатальська у
невимушеній манері звичайної розповіді розкрили пристутнім життєвий шлях В’ячеслава Казимировича — від Затурець... до Затурець. А ще розповіли про його активну участь у багатьох сферах громадсько-політичного життя того часу, як-от пам’яткоохоронна, організаційно-військова, дипломатична. Цікаво було дізнатися і про його дружні стосунки з ерцгерцогом Вільгельмом Габсбургом (Василь Вишиваний), скульптором і організатором шкіл на Волині Михайлом Гаврилком, письменником Осипом Назаруком, кардиналом Йосипом Сліпим.


На закінчення заходу присутні переглянули фільм «Стеком і шаблею» про Михайла Гаврилка.

Telegram Channel