Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

На Сумщині пов'язали поплічника Курченка, що відхопив у Нацбанку 800 млн грн

Оперативники СБУ на Сумщині затримали учасника злочинної організації, яка діяла під керівництвом олігарха-втікача Сергія Курченка

Про це в ефірі телеканалу "112-Україна" повідомила прес-секретар Управління СБУ у Сумській області Олеся Рапута, передає Depo.ua.



Встановили, що в одному з населених пунктів Охтирського району переховується громадяни України, який підозрюється у незаконному заволодінні у складі злочинної організації коштами НБУ у сумі майже 800 млн. грн.



"Під час виконання доручення ГПУ співробітники СБУ у Сумській області встановили, що в одному з населених пунктів Охтирського району переховується громадяни України, який підозрюється у незаконному заволодінні у складі злочинної організації коштами НБУ у сумі майже 800 млн. грн. Наразі затриманий відправлений до Києва, де йому вже повідомлено про підозру і мало бути обрано запобіжний захід", - розповіла Ропута.


Вона додала, що затриманого підозрюють у вчиненні злочинів ст. 191, 366, 205 та 255 Кримінального кодексу України – фіктивне підприємництво, заволодіння майном, створення злочинної організації.


Нагадаємо, що близький до "сім'ї" президента-втікача Віктора Януковича мультимільйонер Сергій Курченко наразі переховуються на Росії від українського правосуддя. Його підозрюють в організації багатомільйонних схем відмивання коштів на перепродажі газу для населення комерційним структурам.


У квітні підприємець, якого у лютому 2017 року затримали у Дніпрі в рамках "справи Курченка", визнав свою провину в організації схеми фіктивного вивезення палива через Одеську область та підробленні документів.


А в Харкові вже засудили злочинця, який створив фіктивну фірму, що на аукціонах купувала газ по пільгових цінах для Курченка.

Telegram Channel