Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Відходи з ковельського ветсанзаводу вивозять на полігон

20 тонн сировини вивезли з території ковельського ветсанзаводу


«У роботу» взяли територію військового полігону поблизу села Поворськ, ділянку неподалік села Ломачанка, що межує зі згаданим полігоном, ділянку Волинського військового лісгоспу, СЛАТ «Тур» та ту, що межує з землями СЛАТ «Тур» та Поворської ОТГ.



Відповідні дії узгодили та погодили під час чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 19 квітня 2017 року, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.


 


Під час засідання комісії у процесі двогодинного обговорення ситуації за участі керівників найвищої виконавчої гілки влади в області, місцевого самоврядування та фахівців профільних структур, збільшили кількість ділянок, де ймовірно захоронять відходи ветсанзаводу. Тож «у роботу» взяли територію військового полігону поблизу села Поворськ, ділянку неподалік села Ломачанка, що межує зі згаданим полігоном, ділянку Волинського військового лісгоспу, СЛАТ «Тур» та ту, що межує з землями СЛАТ «Тур» та Поворської ОТГ.


З огляду на те, що ситуація із ковельським ветсанзаводом набула неабиякого суспільного резонансу й за умови подання недостовірної або неперевіреної інформації може спричинити появу панічних настроїв у населення, юристів облдержадміністрації та правоохоронців за рішенням комісії уповноважили «вивчити питання щодо відповідальності громадян, які поширюють недостовірну інформацію».


Також фахівці ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжать здійснювати лабораторний контроль за екологічною та епідеміологічною ситуацією на територіях поблизу Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».
 

Telegram Channel