Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Весняна акція «Чистий ліс» об’єднала майже 4000 волинян!

Традиція прибирати у лісі набирає обертів

Акція «Чистий ліс», започаткована восени минулого року з ініціативи начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка, стає традиційною і тепер відбуватиметься двічі на рік – навесні, коли з-під снігу пробиваються «пластикові підсніжники», та восени, коли ліс готується до сну, інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.



Прибрано понад 420 км узбіч та лісових масивів, а також майже 50 км прибережних зон, ліквідовано 290 стихійних сміттєзвалищ різного масштабу.



Цієї весни акція стартувала з початку березня і завершилася у середині квітня. Хоча ні. Насправді не завершилася. Хіба офіційно підбито підсумки. Бо й досі у лісогосподарських підприємствах тривають масові прибирання.


Усі без винятку лісогосподарські підприємства Волині долучилися до роботи. Найактивніше – ДП «Маневицьке ЛГ», ДП СЛАП «Рожищеагроліс», ДП «Камінь-Каширськагроліс», ДП «Городоцьке ЛГ», ДП «Колківське ЛГ». Першими вийшли очистити узбіччя та лісові масиви від сміття у державних підприємствах «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр» та «Турійське лісове господарство».


Загалом прибрано понад 420 км узбіч та лісових масивів, а також майже 50 км прибережних зон, ліквідовано 290 стихійних сміттєзвалищ різного масштабу, із яких вивезено понад 650 кубічних метрів побутових відходів.


Прикро дивитися, як іноді байдуже люди ставляться до навколишнього середовища, до рідного краю. Тонни сміття викидаються на узбіччя доріг та лісів. Найбільше лихо для природи – залишені після пікніків пляшки, пакети, одноразовий посуд, дитячі підгузки, які самі по собі можуть розкладатися сторіччями.


У народі склалася помилкова думка, ніби лісівники – це двірники, які зобов’язані прибирати відходи після відпочивальників. Але ж берегти ліс, не завдавати йому шкоди, не смітити – це обов’язок кожного! І нікому не варто про це забувати.


 

Telegram Channel