up-arrow
ГОСПОДАРСЬКІ СЕКРЕТИ Архів рубрики

Як вибрати доброго півня?

title
Якщо ви купуєте півня на ярмарку сільгосптварин, то перш за все зверніть увагу на його зовнішній вигляд. Птиця повинна бути бадьорою, впевнено стояти на ногах і пересуватися без проблем. Хребет півня мусить бути рівним, без видимих горбинок

Найперше перевірте голову, прислухайтеся до дихання. Повітря, яке видихає півень, не повинне бути з якимось запахом. Огляньте гребінь — у здорової птиці він яскраво червоний. Зверніть увагу, чи здоровий дзьоб, чи правильно закривається (без нахльосту).
Оперення здорового півня – гладеньке, без вад. Такими повинні бути й лапи, на кожному пальці — кігті. Важливо пам’ятати, що трапляються півні з п’ятьма пальцями на лапі, але це не відхилення, а ознака деяких порід.
Про вік свідчать шпори — у молодих півнів вони майже непомітні, а в дорослих — великі. Оперення є додатковою ознакою. У дорослих птахів воно щільніше і має глянсовий блиск, у молодих — тьмяніше.

ІНШІ МАТЕРІАЛИ РУБРИКИ
Пишні та гарно оздоблені весільні короваї, а також солодкі пляцки від Людмили Гаврилюк завжди нарозхват
Тридцятирічний Віктор Бошель самотужки освоїв складні рецептури приготування вишуканих делікатесів і замість здавати молоко переробникам виготовляє з нього багато видів всесвітньо відомих популярних сирів
Для цього є багато способів: механічні, температурні, хімічні. Маєте вирішити, який вам найбільше підходить. Усе залежить від самої фарби, стану дерев’яної поверхні, товщини шару
Настала пора, коли на кухнях стає як ніколи спекотно: запасливі господині невтомно варять-парять-консервують, щоб попри всі кризи було що на стіл поставити й чим рідних подивувати. І хоч на полицях уже тішать око слоїчки зі схожими на сердечка полуницями, дружними вишеньками-черешеньками та помічною смородиною, але ще ховаються під мереживними зеленими парасольками кабачки, щоночі ніжні жовті квіточки перетворюються на фігуристі огірочки, а щодня свої спинки-животики підставляють сонцю помідори та перці
Родина луцького лікаря Володимира Комара на власному обійсті плекає садок, у якому близько 60 яблунь, груш, вишень, черешень
Юлія Фесік (на фото) з Овадного Володимир-Волинського району випікає кулінарні смаколики за новою європейською технологією. Її солодкі фуршетні столи, так звані кенді-бари, замовляють для брейк-кави, на дитячі свята, на весілля та інші урочистості, а цукрові квіти по-англійськи, якими прикрашає солодощі, важко відрізнити від справжніх
Її вважають невибагливою рослиною. Проте іноді вона жовтіє. Чому? Спробуємо розібратися
Аби швидше дозріли помідори на кущах, де вони вже сформувалися, надірвіть корінці, не витягуючи їх із землі
Про таких, як Віктор Цьопич і його сини Віталій та Анатолій із села Замостя Маневицького району, кажуть, що чоловіки мають золоті руки. Адже вся округа знає про їхні оригінальні дерев’яні вироби на будь–які смаки
У такий спосіб відзначали День Державного Прапора
line ПИТАННЯ ТИЖНЯ