Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
«Мій учень Сашко Пікалов блискуче пародіює Януковича» (Відео)

Волинь-нова

«Мій учень Сашко Пікалов блискуче пародіює Януковича» (Відео)

Виступи «95 кварталу» користуються неабиякою популярністю серед глядачів. Не часто вдається побачити в одній програмі стільки несподіваних режисерських знахідок. До того ж у них є те, чого бракує іншим, — ​гумор із перцем, що викликає водночас і сміх, і сльози

Надія РОДЕНКО


З особливим захопленням я спостерігаю за виступами Володимира Зеленського та Олександра Пікалова — мого колишнього учня, який на сцені блискуче пародіює президента-утікача Віктора Януковича. Саша навчався у Криворізькій середній спеціалізованій школі з поглибленим вивченням іноземних мов № 4, де я вчителювала. Він із друзями писав сценарії, готував виступи в ролях. Вони творили на сцені та-а-а-ке, що переповнений шкільний зал захлинався від сміху, тому їхніх виходів завжди чекали з нетерпінням. Пізніше хлопці об’єдналися в команду, яку назвали абревіатурою ШТЕМ (шкільний театр естрадних мініатюр).



« Що таке талант? Це не тільки дане Богом обдарування, а працелюбність, цілеспрямованість, сила волі.»



Мені, як заступнику директора школи з виховної роботи, постійно скаржилася класний керівник Сашка, бо ж він запізнювався на уроки, а то й пропускав їх. «Де ви буваєте?» — допитувалась я у хлопця.
Відповідь була дуже проста і майже переконлива: «Та ми ж зібрались у підвалі будинку і готували сценарій нашого виступу. Нічого поганого не робили». І сміх, і гріх від такого пояснення. У студентські роки хлопці команду КВК (клубу веселих і кмітливих) не випадково назвали «95 квартал». Цифра 95 для Володимира Зеленського, можна сказати, є знаковою. Навчався він у сусідній із четвертою школою гімназії за номером 95 і закінчив її в 1995 році. Всі друзі зустрічались на 95-му кварталі.
Коли готувались до традиційного свята закінчення школи, то вирішили створити «Музей несподіваних речей», тобто зібрати те, чим випускники користувалися в дитинстві, — чепчики, улюблені іграшки, підгузки, соски, взуття… Батькам також ця ідея сподобалася. Але Сашко Пікалов заявив, що у нього нічого такого немає, проте він пам’ятає віршик:
Я люблю свою лошадку,
Причешу ей шерстку гладко…
Тоді в гаражі якогось фотографа ми знайшли дитячу іграшку — коника-гойдалку. І на святі останнього дзвоника Саша зі стрічкою «Випускник», осідлавши забавку, залюбки продекламував ці рядки для всіх присутніх.
Після закінчення школи Саша з друзями по ШТЕМу вступив до Криворізького гірничого інституту (нині — Національний технічний університет). Студентами хлопці активно виступали в команді КВК «95 квартал». Водночас вони звернулись до мене з проханням, аби допомогла їм організувати дискотеки для учнівської молоді. У вільний від занять час проводили танцювальні програми при Дзержинському центрі дитячої та юнацької творчості у Кривому Розі. Але й гумористичних виступів не залишали. Тоді це було для них просто захопленням, яке приносило задоволення. Згодом хобі переросло у справу всього життя.
Що таке талант? Це не тільки дане Богом обдарування, а працелюбність, цілеспрямованість, сила волі. У хлопців усе вдавалося на «відмінно», хоч вони про професійне театральне майбутнє навіть не думали. Але доля внесла свої корективи у вибір життєвого шляху.
Сьогодні ж в їхні сонячні усмішки закохані мільйони глядачів. Дарувати людям радість — сенс їхнього життя. Мені приємно думати про те, що на моєму учительському поприщі було не просто багато хороших учнів, але ще й таких веселих, одержимих і невгамовних.
смт Маневичі.



На фото: Верхи на «конику» випускник Криворізької школи № 4 декламує рядки, що найбільше запам’яталися з дитинства. Надія Роденко тримає мікрофон.


Дивимось Пікалова-Януковича – https://www.youtube.com/watch?v=HXK5rBQnEV0 :


Telegram Channel