Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У «Дніпрі» таки втопилися. Чи випірнемо з «Ворскли»?

Волинь-нова

У «Дніпрі» таки втопилися. Чи випірнемо з «Ворскли»?

«Волинь» зазнала вже 20-ї поразки у першості — іще на крок наблизилася до вильоту в Першу лігу

 Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Українська Прем’єр-ліга. Другий етап. 5 (27) тур. «Волинь» (Луцьк) — «Дніпро» (Дніпро) — 0:1 (Євген Чеберко, 90 хв., з пенальті).
30 квітня. Луцьк. Стадіон «Авангард». 1222 глядачі. Головний суддя Костянтин Труханов (Харків).
«Волинь»: Віталій Неділько, Сергій Логінов, Міха Горопевшек, Владислав Шаповал, Дмитро Задерецький (Олександр Чепелюк, 45+2 хв.), Олег Герасимюк, Юрій Романюк (Андрій Никитюк, 79 хв.), Юрій Тетеренко, Редван Мемешев, Анатолій Діденко (Роман Никитюк, 46 хв.), Сергій Петров. Головний тренер Віталій Кварцяний.



У нас 80 відсотків боягузів у команді, бо не наважуються обводити суперника, тому що їх цьому не навчили в дитячій школі.



Попередження: Горопевшек, 11; Мемешев, 54; Тетеренко, 83; Шаповал, 90+3.
Минулої неділі на луцькому «Авангарді» турнірна доля звела футбольні колективи, які нині переживають дуже непрості часи. Більше того, «Волинь» та «Дніпро» змушені боротися за збереження прописки у Прем’єр–лізі. Дніпряни — через накладений у «три етапи» 15–очковий штраф. Лучани — через відверто слабенькі результати.
Нагадаємо, що в стартовому турі першого етапу змагань «Волинь» на виїзді поступилася «Дніпру» з просто-таки непристойним рахунком — 0:5. Водночас восени у Луцьку «хрестоносці» сенсаційно розгромили «річкових» із рахунком 3:0!
Інтриги матчу додав і той факт, що львівські «Карпати», які тримаються на 10–й сходинці, у суботу на виїзді поступилися «Зірці» з Кропивницького. Тож лучани та дніпряни одержали шанс наблизитися до «зелено–білих».
Наблизився «Дніпро», проте цього разу в матчі обійшлося без розгрому. Більше того, все йшло до нічиєї — 0:0. Хоча хороші шанси відзначитися впродовж поєдинку мали обидві команди. А в самісінькій кінцівці забили гості – суддя призначив пенальті за фол Міхи Горопевшека на межі карного майданчика проти Максима Луньова, який реалізував Євген Чеберко.
Тож прикрі для лучан 0:1. До того ж пропускати програшний гол на останніх хвилинах — це просто якесь прокляття для волинян нинішньої першості. Таких випадків уже було о–го–го! Востаннє перед «Дніпром» — у домашньому матчі 22 туру із «Зорею». Тоді «червоно–білі» пропустили так само єдиний гол і так само з пенальті на 90+1–й хвилині…
Відтак у «Волині» лишається 13 очок і остання сходинка в турнірній таблиці. Дніпряни набирають 18 балів і продовжують перебувати на щабель вище. «Карпати» мають у своєму активі 21 очко.
До речі, в останньому турі другого етапу — 31 травня у Дніпрі — «Волинь» і «Дніпро» знову зустрінуться між собою.
А найближчий поєдинок лучани проведуть вже завтра — 5 травня прийматимуть на «Авангарді» полтавську «Ворсклу» (пряма трансляція о 19.00 на телеканалі «2+2»).
Щодо інших матчів туру, то єдину перемогу з великим рахунком здобуло «Динамо» над «Чорноморцем» — 4:1. На рахунку Андрія Ярмоленка два гола (один — з пенальті) і дві результативні передачі.


За воротами
Віталій КВАРЦЯНИЙ, головний тренер «Волині»:



— Ми готувалися грати зовсім за іншою схемою, але вже десь із 15–ї хвилини довелося перебудовувати гру. Сьогодні більшість футболістів не виконали те, що ми їм пропонували. Просто випали з поєдинку. Знаєте, ми докладаємо усіх зусиль, щоб змусити їх грати. Якщо в першому таймі «Дніпро» був сильніший, то в другому вже ми володіли ініціативою. Мали більше моментів, але тут зіграла роль нерозторопність Петрова, Мемешева, Тетеренка, Чепелюка. І захисники, які підключалися до атаки, також діяли бездумно.
Романюк, здавалося, ніби відбував каторгу. Має зріст два метри, а поводить себе на полі, як маленьке кошеня. «Замініть мене — немає сил!» Жодного відбору за гру, один раз тільки зіграв у підкаті…
Через Задерецького взагалі після 5 хвилин від початку матчу довелося міняти тактику! Бо ж у нього гра: прийняв — назад, прийняв — назад. Він же боягуз страшний! Та у нас 80 відсотків таких у команді, бо не наважуються обводити суперника, тому що їх цьому не навчили в дитячій школі.
Про Мемешева взагалі мовчу: людина загубилась у футболі. Ми у кожній грі надіємось на нього, але він якимись своїми нелогічними, нефутбольними діями заплутує всіх. Просто катастрофа! І сміятися хочеться, і плакати!
Лише в деяких епізодах Герасимюк зіграв на рівні футболіста Прем’єр–ліги. Всі інші — боягузи. І це найстрашніше.
«Дніпро» можна привітати з перемогою. Якщо говорити про кваліфікацію, то вона була трохи вищою у суперника. Тренер Михайленко з ними вже довгий час працює, вигравав Чемпіонат України серед дублерів, хлопці притерті і, відповідно, грають професійніше.
А з нашими футболістами роботи непочатий край — індивідуальна скованість, замкнутість… Постійно присутнє небажання проявити себе — як під час тренувань, так і в грі. Доки ми не позбудемося цього комплексу, важко говорити про якусь серйозну особистість, яка виросте з цих футболістів…
Усі результати 27 туру:
«Битва за чемпіонство»: «Олімпік» — «Зоря» — 1:1; «Шахтар» — ФК «Олександрія» — 1:0; «Чорноморець» — «Динамо» — 1:4;
«Змагання за збереження прописки»: «Зірка» — «Карпати» — 3:2; «Ворскла» — «Сталь» — 2:0; «Волинь» — «Дніпро» — 0:1.




Telegram Channel