Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Дівчина з Горохівщини стала лауреатом літературного конкурсу

Волинь-нова

Дівчина з Горохівщини стала лауреатом літературного конкурсу

Ангеліна Бобильова з села Мирного пише вірші про тих, хто сьогодні захищає Україну й виборює для неї вільне, щасливе і мирне майбутнє

Галина СВІТЛІКОВСЬКА



Про успіх юної поетеси з Волині повідомив нам голова організаційного комітету Всеукраїнського літературного конкурсу «Ми --діти твої, Україно!», заслужений журналіст України, наш земляк Віктор Качула.



Добру новину про успіх юної поетеси з Волині повідомив нам голова організаційного комітету Всеукраїнського літературного конкурсу «Ми --діти твої, Україно!», заслужений журналіст України, наш земляк Віктор Качула.


Ідея проведення таких творчих змагань належала кримському поету Данилові Кононенку. Із 1998 року їх проводили серед юних літераторів Криму, нині ж, після російської анексії, конкурс стає всеукраїнським. І подбав про це уродженець села Рудка -Козинська Рожищенського району Віктор Качула, який з 2000 року очолював редакцію єдиної на півострові української газети «Кримська світлиця», а нині продовжує видавати її в Інтернеті.


Підбиття підсумків конкурсу, в якому взяли участь обдаровані діти з усіх областей України, проходило у Київському академічному драматичному театрі на Подолі й стало справжні святом — з призами, подарунками, цікавою програмою, знайомством із багатьма відомими творчими особистостями. Серед спонсорів — ще один волинянин, народний артист України Іван Бернацький, який працював в театрі у Луцьку, а нині живе у США. Авторитетне журі відзначило авторів найкращих творів у номінаціях «Поезія», «Проза», «Публіцистика».


Однією з найперших запросили на сцену дівчину з Горохівщини Ангеліну Бобильову, яка стала лауреатом заохочувальної премії. Її вірші, глибоке почуття патріотизму, артистизм глядачі оцінили гарячими оплесками.


Telegram Channel