Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У Кропивниках Шацького району відсвяткували день села (ФОТО)

Волинь-нова

У Кропивниках Шацького району відсвяткували день села (ФОТО)

Ще під час Великої Вітчизняної війни додому не повернулися близько 50 жителів села. Саме на святкування дня Перемоги над фашизмом до батьківських осель злітаються діти, онуки, правнуки. Так і повелося, що день села відзначають саме 9 травня

Ірина ХВИСЮЧИК


Цьогоріч також після вшанування пам’яті своїх героїв надвечер зібралася галаслива юрба у місцевому клубі. Людей назбиралося – ніде яблуку впасти. Молодь сюди навіть з райцентру приїхала, незважаючи на те, що від самого Шацька дорога – кам’янка. На свято прибули й представники районної влади, які передали вази для недавно обладнаного приміщення під богослужіння.




Кращим господарем визнали 85-річного Артема Сухецького, який разом з дружиною обробляють майже 5 га землі, має коня та 3 корови, а минулоріч здав на молокозавод аж 3 тони молока.



За традицією, на святі відзначали найактивніших жителів села. Найстаршій жительці Ірині Шепелі – 90 років, а наймолодша – Софія Дикса, їй всього 5 місяців. Кращою садибою села є подвір’я подружжя Ігоря та Світлани Сухецьких. А от кращим господарем визнали 85-річного Артема Сухецького, який разом з дружиною обробляють майже 5 га землі, має коня та 3 корови, а минулоріч здав на молокозавод аж 3 тони молока. У номінації «Ветеран праці» відзначено Пелагію Сидорук, яка понад 20 років пропрацювала в колгоспі дояркою. На жаль, в селі вже не залишилося тих, хто воював проти фашистської навали, тому подарунки передали вдовам ветеранів Великої Вітчизняної війни: Ірині Шепелі, Елизаветі Штандер, двом Євдокіям Борсук, Надії Сухецькій, Надії Короць. Не забули і про сьогоднішніх героїв, а відзначили трьох чоловіків, які брали участь у бойових діях в зоні АТО: Павла Марка, Віктора Данилевича, Миколу Свіржевського. В цей день зі сцени лунали пісні та вірші у виконані юних сільських артистів Людмили Демчук, Анастасії Короць, Соломії Сидорук, Василя Марка, Іванни Карасюк. Почесну місію – розділити між гостями коровай – доручили жителю села Степанові Шепелюку.



Після урочистої частини неперевершеним співом глядачів порадував гурт із Ковеля «Поліський дивосвіт», їх запросив благодійний фонд Степана Івахіва. А наприкінці концерту кропивчани розіграли подарунки у лотереї, які надав благодійний фонд. Головний приз – овочесушарка – дісталася другокласнику Сергієві Коростильову. Ввечері для молоді організували дискотеку із живою музикою.



Довідково


Кропивники – одна з крайніх точок Шацького району. Місцина неординарна. Дослідники кажуть, що назвали село тому, що тут росте багато кропиви. Населення - близько трьохсот людей. Ошатні хатинки, прибрані двори, працьовиті люди. В селі є клуб, бібліотека, медпункт. Недавно в приміщенні старої школи облаштували капличку для богослужінь. Тут корів пасуть на скутерах, але віддають перевагу домашньому хлібу. Завжди дружні, на справах показують, що таке взаємопідтримка та взаємовиручка. Лише тут 70-річна господиня сама оре плугом, а господарі досі виганяють корів на ранки. Найбільша розвага чоловіків у вихідні – тринька біля магазину.

Telegram Channel