Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

На Любешівщині зафіксовано нові місця незаконного видобутку бурштину

Минулої середи голова райдержадміністрації Олег Кух зустрівся з керівниками поліції, лісових господарств району, прокуратури, СБУ та НПП «Прип’ять – Стохід»

Олена ВОЛИНЕЦЬ
Згідно з інформацією начальника місцевої поліції Олега Матчука, у селі Невір Любешівського району зафіксовані нові місця незаконного копання сонячного каміння. До рейдових груп, котрі відпрацьовують місця, які «освоюють» старателі, окрім поліції входять лісова охорона та охорона НПП «Прип’ять-Стохід, а також прикордонники.



У селі Невір Любешівського району зафіксовані нові місця незаконного копання сонячного каміння.



Доповідаючи про стан справ, Олег Миколайович зауважив, що сільські голови та охорона НПП «Прип’ять – Стохід» не завжди оперативно повідомляють про факти порушень у сфері надрокористування. Відсутність оперативності в їх діях, у свою чергу, аж ніяк не сприяє належному фіксуванню кримінальних правопорушень та встановленню осіб, причетних до їх вчинення. 


Голова райдержадміністрації Олег Кух, зокрема, сказав із цього приводу:
– Нелегальний видобуток бурштину в районі може набрати нових обертів. Тому ми повинні разом з вами розпочати новий етап в боротьбі із незаконними старателями. Розумію, що питання має вирішуватися на рівні Закону, але ми не маємо права допустити нових спалахів.
Також він додав, що це питання перебуває на контролі в райдержадміністрації, і посадові особи, які в подальшому неналежно виконуватимуть свої обов’язки, понесуть відповідальність. За результататами наради, про яку поінформував сайт Любешівської райдержадміністрації, вирішено встановити ще один пункт контролю – стаціонарний пост з числа поліції.

Telegram Channel