Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Віталій Кварцяний: «Це ментальність волинян — краще вдома, біля телевізора…»

Волинь-нова

Віталій Кварцяний: «Це ментальність волинян — краще вдома, біля телевізора…»

Як виявляється, «винними» можуть бути не лише свої гравці, судді, поле чи м’яч, а й уболівальники

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Українська Прем’єр-ліга. Другий етап. 7 (29) тур. «Волинь» (Луцьк) — «Сталь» (Кам’янське) — 0:1 (Роман Дебелко, 18 хв.)
12 травня. Луцьк. Стадіон «Авангард». 1120 глядачів. Головний суддя Ігор Пасхал (Херсон).
«Волинь»: Віталій Неділько, Сергій Логінов, Роман Никитюк, Міха Горопевшек, Владислав Шаповал, Олег Герасимюк, Роман Никитюк, Юрій Романюк, Юрій Тетеренко (Дмитро Задерецький, 88 хв.), Редван Мемешев (Андрій Ляшенко, 21 хв.), Анатолій Діденко (Олександр Чепелюк, 59 хв.), Сергій Петров. Головний тренер Віталій Кварцяний.
Напередодні матчу «Волинь» одержала офіційне підтвердження про зняття з клубу шести очок. Оскільки їх в активі «червоно–білих» було усього 13, лишилося жалюгідних сім. Це означало, що лучани вже ніяк не зможуть наздогнати «Карпати» і мусять готуватися до виступів у Першій лізі.



Цей дуже важкий період в історії клубу продовжується, тому треба всім терпіти і чекати кращих часів.



Водночас це аж ніяк не знімало з команди відповідальності за матч зі «Сталлю» та за три наступні поєдинки. Битися варто було хоча б за емблему клубу та когорту його відданих уболівальників.
Пропустивши на 18–й хвилині, на 44–й «хрестоносці» вже були у меншості — другу жовту одержав Сергій Логінов. Тож матч так і завершився мінімальною перемогою гостей. До речі, це четверта поразка лучан поспіль — і усі чотири з рахунком 0:1.
А вже в суботу, 20 травня, «Волинь» у Кропивницькому гратиме з місцевою «Зіркою». Нагадаємо, що на Великдень у Луцьку зустріч цих команд завершилася з рахунком 1:0 на користь господарів. Та перемога лишається єдиним «світлим промінчиком» для «червоно–білих» в усій весняній частині першості.
Серед інших матчів привертає увагу «домашньо–виїзна» поразка «Динамо» від «Олімпіка» — на столичному стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського, на якому донеччани грають свої «домашні» матчі. З турнірної точки зору цей матч для киян значення справді не мав: до «золота» вже не дострибнеш, «срібло» не втратиш. Але в день 90–річчя клубу та 15–х роковин по смерті легендарного Лобановського програвати — та ще й на такому стадіоні…
Натомість «Шахтар» розслаблятися не став. «Гірники» в Одесі розтрощили «Чорноморець». А Густаво Бланко Лещук записав на свій рахунок дубль. Враховуючи, що Факундо Феррейра (просидів у «запасі») та Андрій Ярмоленко (вийшов на другий тайм) у цьому турі не забивали, аргентинець з українським корінням стає третім реальним претендентом на першість у гонці бомбардирів (якщо, звісно, тренер і надалі даватиме йому серйозний ігровий час).
Натомість найдраматичніший матч туру відбувся у Дніпрі. Глядачі побачили п’ять голів — і всі у другому таймі. На його початку «Дніпро» двічі забив, проте «Карпати» невдовзі відповіли трьома результативними пострілами! Тож за три тури до кінця першості львів’яни у боротьбі за рятівну десяту сходинку випереджають дніпрян уже на 5 очок.



За воротами
Віталій КВАРЦЯНИЙ, головний тренер «Волині»:
«Хочу подякувати вболівальникам, які фанатично підтримують команду, незважаючи ні на що. Проте дуже важливо, щоб вони йшли на стадіон не тільки на «Шахтар», але й коли у команди такі матчі. На полі ж тепер грають багато молодих луцьких хлопців, і це надзвичайно важливо для них. Але це ментальність волинян — краще вдома, біля телевізора… Розумію, що нам потрібно зорганізуватися, перебувати у лідерах і повернути вболівальника, але це потрібно робити разом. Сьогодні наші футболісти дуже старались. Та цей дуже важкий період в історії клубу продовжується, тому треба всім терпіти і чекати кращих часів».


Усі результати туру:
«Битва за чемпіонство»: «Зоря» — ФК «Олександрія» — 1:0; «Олімпік» — «Динамо» — 2:1; «Чорноморець» — «Шахтар» — 0:3;
«Змагання за збереження прописки»: «Волинь» — «Сталь» — 0:1; «Ворскла» — «Зірка» — 1:1; «Дніпро» — «Карпати» — 2:3.



Telegram Channel