Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Про Україну переможцю «Євробачення2017» нагадуватиме вишиванка

Волинь-нова

Про Україну переможцю «Євробачення2017» нагадуватиме вишиванка

Найбільший пісенний конкурс Старого континенту в Києві закінчився тріумфальною перемогою 27-річного португальця Сальвадора Собрала (на фото), який уже під час форуму вразив усіх своєю зворушливою піснею «Amar pelos dois» («Кохати за двох») та особистою історією: у виконавця дуже хворе серце, у зв’язку з чим організатори змінили правила і дозволили співаку не ходити на репетиції

Мирослава СЛИВА


Його номер був одним із найпростіших — без танцювальної підтримки, спецефектів, особливої візуалізації. «Якщо одного разу тебе запитають про мене, скажи, що я жив, щоб любити тебе», — очевидно, ці слова у виконанні співака прозвучали настільки щиро та зворушливо, що вперше за 62 роки існування «Євробачення» принесли Португалії перемогу у конкурсі. За цю пісню він набрав найбільшу суму балів — 758 — і від журі, і від глядачів.



« Лікарі діагностували у нього ваду серця, яка потребує термінового оперативного втручання. Донора необхідно знайти до кінця цього року.»



27-річний виконавець має драматичну долю: він у буквальному значенні живе надією — перебуває у черзі на трансплантацію серця. Лікарі діагностували у нього ваду, яка потребує термінового оперативного втручання. Донора необхідно знайти до кінця цього року. Але сам Сальвадор Собрал не любить говорити про здоров’я. «На сцені мені подобається бути божевільним», — зазначає молодий співак та веде неймовірно активний спосіб життя, реалізуючи свої таланти.
А Португалія тим часом гучно святкує свою першу в історії перемогу на цьому пісенному конкурсі: тріумфатора Сальвадора Собрала в аеропорту зустрічали тисячі шанувальників, його привітали президент та прем’єр рідної країни і навіть лісабонський футбольний клуб «Бенфіка», який саме переміг у футбольному матчі та одночасно оформив чемпіонство в національній першості. На батьківщину Сальвадор повіз вишиванку — як нагадування про Україну, а українцям за гостинність перед вильотом він подякував нашою мовою.
За підсумками голосування на 2-му місці опинилась Болгарія, за яку співав Крістіан Костов (615 балів), а на 3-му — запальний колектив із Молдови «SunStroke Project» із піснею «Hey mamma» (374 бали).
І хоч український гурт «O.Torvald» посів лише 24-ту сходинку (36 балів) серед 26 фіналістів (це найгірший показник за всю історію участі), нашу країну сміливо можна записувати у переможці, адже організація музичного шоу в Києві була на найвищому рівні. На цьому наголошували представники багатьох країн, а зі студії у Литві ми прямо почули: «Слава Україні!»



 

Telegram Channel