Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Порошенко виправив те, що натворив Хмельницький

Волинь-нова

Порошенко виправив те, що натворив Хмельницький

Президент України вважає, що, запровадивши безвізовий режим з Європейським Союзом, Україна позбулася наслідків Переяславської ради 1654 року

Петро МАКАРУК
За словами Петра Порошенка, наша країна кардинально змінилася і назавжди відійшла від Радянського Союзу та Російської імперії. «Це вихід України з так званих пострадянських держав, які в Росії зневажливо називають «ближним зарубежьем». Тепер хіба що божевільні можуть вважати нас частиною так званого «русского мира». Україна — це частина об’єднаної Європи від Лісабона до Харкова, — наголосив очільник держави. — Європейський цивілізаційний вибір — це щирий і свідомий вибір всього українського народу», — додав він.



« Україна — це частина об’єднаної Європи від Лісабона до Харкова.»



Під час спілкування із журналістами у неділю Президент уникнув прямої відповіді на запитання про можливість свого балотування на другий термін, заявивши, що до виборів залишається ще два роки, тому зарано вести мову щодо потенційних кандидатів.
Не став глава держави говорити і про Ріната Ахметова, на каналі якого почала вести передачу «У ритмі спорту» перша леді Марина Порошенко, проте зізнався, що анонс передач дружини йому подобається.
Водночас Президент повідомив, що мав «серйозну розмову» зі своїм сином Михайлом, який на Хелловін вбрався в одяг із написом «Russia». «Це був вертеп, хтось малювався чортом, хтось одягнув футболку, — розповів Петро Порошенко. — Я вважаю навіть на вертепі таку поведінку неприйнятною. В мене була розмова з моїм 15-річним сином. Він мене зрозумів».


 

Telegram Channel