Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Водій привозив гроші меру ввечері до хати

Волинь-нова

Водій привозив гроші меру ввечері до хати

У Рівному суд розпочав розгляд корупційного протоколу, складеного на міського голову Володимира Хомка. На засідання пан Хомко прийшов, але своєї вини не визнав

Левко ЗАБРІДНИЙ


Нагадаємо, що у січні міський голова Володимир Хомко продав автомобіль «Хюндай Сантафе» 2013 року випуску водієві своєї службової машини — 56–літньому Вікторові Царуку. 4 січня між начальником і підлеглим був укладений договір купівлі–продажу, і пан Царук перереєстрував позашляховик на себе. Відповідно до українського законодавства, Володимир Хомко протягом 10 днів від моменту продажу, тобто до 14 січня, мав поінформувати НАЗК і написати на сайті електронних декларацій про суттєві зміни у своєму майновому стані. Бо ж отримав від свого водія, згідно із договором, 810 тисяч гривень.



« Корупційний протокол на Володимира Хомка складений за частиною 2 статті 172(6) Кодексу України про адміністративні правопорушення (несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані).»



У березні, коли стало відомо про корупційний протокол, міський голова переконував журналістів, що і купував, і продавав свій позашляховик у доларах. Додав, що і гроші тримає (це підтверджує його декларація) в іноземній валюті — «як нормальна психічно здорова людина», заявив Володимир Хомко.
Проте на судовому засіданні 24 квітня міський голова уже запевняв, що його водій розраховувався за автомобіль гривнями. 810 тисяч, за словами пана Хомка, той привіз йому близько 20.0017 березня додому. Після засідання міський голова зазначив, що, кажучи кілька тижнів тому про долари, нібито мав на увазі їхній гривневий еквівалент.
Нагадаємо, що корупційний протокол на Володимира Хомка складений за частиною 2 статті 172(6) Кодексу України про адміністративні правопорушення (несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані). Покарання згідно з цією статтею — штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 1700 – 3400 гривень.
Суддя Євгеній Сидорук оголосив перерву в засіданні. Наступного разу до суду мають прийти свідки у справі: водій міського голови Віктор Царук, котрий виявився мало не мільйонером, та підприємець Ільчук, за допомогою послуг якого пан Хомко продавав авто.
Додамо, що інтереси пана Хомка у суді представляє адвокат Оксана Шевчук, дружина колишнього заступника міського голови Руслана Шевчука, якого ще називали «адвокат Хомка».
Володимир Хомко, відповідаючи на запитання судді, свого адвоката і правоохоронців, розповів:
Є розписка: 17 березня Віктор Царук мені привіз гроші, а 18 березня я вніс відповідне повідомлення на сайт НАЗК. 4 січня ніяких коштів я не отримував. У договорі купівлі–продажу було вказано, що розрахуватися за авто пан Царук має до 1 квітня. Він сподівався, що до 4 січня, на коли ми з ним домовилися про укладання договору, збере потрібну суму, але у день продажу повідомив, що таких грошей не має, а частинами я брати не хотів...


 

Telegram Channel