Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У Маріуполі дві школи перейдуть на українську мову

На засіданні постійних комісій директор департаменту освіти Маріупольської міської ради Світлана Добровольська представила проект «Про присвоєння статусу україномовних школам №10 та 34»

Про це повідомила прес-служба Маріупольської міської ради.



У 10-й школі з нового навчального року планується відкриття 5 перших класів з українською мовою навчання загальною чисельністю 140 учнів




«Це питання ми обговорювали з батьківською громадськістю. І вже з початку нового навчального року першокласників у цих школах будуть набирати до українських класів», – зазначила Світлана Добровольська.
У 10-й школі з нового навчального року планується відкриття 5 перших класів з українською мовою навчання загальною чисельністю 140 учнів. Крім того, батьки учнів «Школи майбутнього першокласника» написали заяви до 1 класу з українською мовою навчання.
У 34-й школі на цей момент діють 5 україномовних класів. У 2018 році планується відкрити два перших і десятий клас з українською мовою навчання.
Крім того, зазначено, що учні класів, де навчання ведеться російською мовою, за бажанням, можуть перейти до українських.

Telegram Channel