Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Ви в «Вконтакті»? Вам за це нічого не буде

Санкції до українських користувачів за використання заборонених російських соціальних мереж застосовувати не будуть, заявив керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО України Валентин Петров

"Ми не торкаємося контенту і навіть якщо якийсь користувач обійде блокування - зараз з'явилося багато рецептів обходу, різні VPNи, TORи, - будь ласка, користуйтеся, користувачів жодним чином за це не будуть карати", - сказав В. Петров у ефірі "1+1", передає Цензор.НЕТ.



 Санкції в Україні введено не проти сервісів "ВКонтакте" або "Однокласники", але супроти юридичних осіб, які ними володіють



Він додав, що покарання не буде і за перегляд нелегального контенту в цих соцмережах, зокрема, дитячої порнографії, оскільки в такому випадку неможливо буде провести слідчі дії, адже сервери розташовано в Москві.
Крім того, В. Петров додав, що санкції в Україні введено не проти сервісів "ВКонтакте" або "Однокласники", але супроти юридичних осіб, які ними володіють, але санкції передбачають обмеження доступу цих компаній до телекомунікаційних мереж загального призначення.

Telegram Channel