Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У цьому конверті хочеться відіслати листа зі словами любові

Волинь-нова

У цьому конверті хочеться відіслати листа зі словами любові

Із нагоди Всесвітнього дня вишиванки та Міжнародного дня музеїв у Волинському краєзнавчому музеї обласна дирекція ПАТ «Укрпошта» провела урочисте спецпогашення немаркованого художнього конверта «Всесвітній день вишиванки»

Тамара ТРОФИМЧУК


Майже всі учасники дійства — а це були працівники регіональної дирекції «Укрпошти», краєзнавчого музею, викладачі Східноєвропейського національного університету, студенти, філателісти, громадськість — прийшли на свято у вишиванках. Це створило особливу атмосферу, про яку директор музею Анатолій Силюк влучно сказав, що боротися за Україну можна різними засобами: зброєю — на Сході і українською традицією — в тилу. Для розквіту держави потрібно мати сильний моральний дух. А він коріниться саме в національних традиціях.



Ми хочемо зробити все для того, щоб їх відновити, аби пошта знову стала поштою добра, а люди відчули, що це справді їхнє підприємство.



— Тому символічно, що спецпогашення нового конверта, присвяченого Всесвітньому дню вишиванки, відбувається саме в обласному краєзнавчому музеї, де зберігається величезна кількість надбань нашого народу, — продовжив думку історика головний поштовик Волинської області Іван Шевчук. — Цією акцією ми хочемо привернути увагу до діяльності нашого підприємства. Багато хто з присутніх, мабуть, пам’ятає часи, коли працівники сфери зв’язку були одними з найавторитетніших осіб в українському селі. На жаль, останніми роками ці позиції втрачено. Ми хочемо зробити все для того, щоб їх відновити, аби пошта знову стала поштою добра, а люди відчули, що це справді їхнє підприємство.
З нагоди свята Іван Шевчук подарував директору краєзнавчого музею альбом із колекцією марок. Після спецпогашення, що зібрало цілу чергу охочих отримати новий конверт, присутні на урочистості оглянули тематичну виставку «Традиційні чоловічі сорочки Волині та Західного Полісся».



Новинку демонструє керівник Волинської дирекції «Укрпошти» Іван Шевчук.




Ось така красива переносна поштова скринька.



Тим часом зв’язківці підготували для учасників зустрічі новий сюрприз – ще на початку акції поставили у залі переносну поштову скриньку. На неї звернули увагу всі присутні, але до певного моменту не могли зрозуміти її призначення. Під завісу урочистості рушниця, образно кажучи, вистрілила. Директор Волинської дирекції «Укрпошти» запропонував присутнім, не виходячи із зали, написати листи своїм найдорожчим людям – батькам, дітям, коханим, запечатати їх у нові конверти і одразу ж відправити.


Фото Олександра ФІЛЮКА.

Telegram Channel