Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Волинська бригада екстреної медичної допомоги посіла третє місце на Всеукраїнських змаганнях   

Спеціально підготовлені тренери імітували мінно-вибухову травму, опіки, ДТП, утоплення, ураження струмом

Галина СВІТЛІКОВСЬКА


У Сумах  сьогодні  завершилися  Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги «Медичні ралі-2017», у яких успішно виступила волинська команда. У її складі був і завідувач Ківерцівського відділення Волинського центру екстреної медичної допомоги Анатолій Каленюк, про якого «Волинь-нова» розповідала торік



Всі бригади по черзі їздили на «виклики»,  де були інсценовані надзвичайні пригоди і надавали медичну допомогу. Оцінювало їхню роботу  авторитетне журі.



Як розповів нам по телефону Анатолій Леонідович, змагання стартували  31 травня  в селі Вільшанка Сумського району на території дитячого табору  «Зоряний». Участь у них брали  бригади з 21 області України, гості з Литви та Казахстану і п’ять команд майбутніх медиків із вишів Сум, Харкова, Черкас, Запоріжжя та Вінниці. Спеціально підготовлені тренери імітували мінно-вибухову травму, опіки, ДТП, утоплення, ураження струмом. Всі бригади по черзі їздили на «виклики», де були інсценовані надзвичайні пригоди і надавали медичну допомогу. Оцінювало їхню роботу авторитетне журі.


Переможців визначали  у трьох номінаціях: найпрофесійніша вітчизняна, іноземна та студентська команди. Бригада з Волині продемонструвала оперативність, злагодженість, фаховість і зайняла третє місце в Україні.

Telegram Channel