Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Волинські міліціонери-пенсіонери кричали у Києві: «Порошенку, Гройсману, Авакову – ганьба!» (Фото)

Волинь-нова

Волинські міліціонери-пенсіонери кричали у Києві: «Порошенку, Гройсману, Авакову – ганьба!» (Фото)

Уже чотири роки поспіль ветеранів МВС України чомусь обминає традиційний у державі перерахунок пенсій

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Цим велелюдне товариство колишніх співробітників міліції зі всіх регіонів країни обурювалося ще в грудні минулого року біля приміщення Верховної Ради України. Через дошкульний холод мітингували  недовго і вистояли фактично нічого, окрім обіцянки нардепа Сергія Капліна допомогти зрушити з місця болючу проблему. Запевненням  тішилися півроку, а нещодавно з вимогами перерахувати пенсії, повернути відмінені пільги та заручитися дотриманням інших соціальних гарантій приїхали під Кабінет Міністрів України.


Цього разу товариство офіцерів було кількатисячним, а плакати – ще обурливішими на кшталт: «Аваков – у відставку!», «Олігарху – Ні, народовладдю – Так!», «11.5 мільйонів пенсіонерів України Порошенко і Гройсмен посадили на хліб і воду. Ганьба!»



«Аваков – у відставку!», «Олігарху – Ні, народовладдю – Так!», «11.5 мільйонів пенсіонерів України Порошенко і Гройсмен посадили на хліб і воду. Ганьба!»



Невдоволення пенсіонерів, які у свій час служили в Горохівському райвідділі міліції, як і у грудні минулого року,  висловила чисельна делегація на чолі з головою Горохівської районної організації пенсіонерів МВС України підполковником міліції Ігорем Богоносом. На загальних зборах  «Ветерана», які лідер скликав напередодні поїздки, у її склад зголосилися увійти Феодосій Іваньоха, Анатолій Климковецький, Леонід Галій, Степан Рудь, Федір Огроднічий, Юрій Гудзь, Василь Возняк, Федір Ющук, Ігор Богонос, Петро Бабій (на світлині). Ціль поїздки  красномовно висловлював транспарант із написом «Волинь – Горохів. Пенсіонери міліції вимагають перерахунку пенсій», з яким разом із колишніми колегами з Маріуполя, Чернігова, Одеси, Києва, Вінниці та інших регіонів України у столиці скандували від 8.00 до 16.00 години,  із автомайданівцями перекривали вулицю Грушевського. Тисячами голосів кликали до спілкування Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, але до людей знову вийшов нардеп Сергій Каплін і взяв на себе повноваження і відповідальність передати їх вимоги на урядове засідання, яке тоді якраз вів пан Гройсман.



Із виступу нардепа слідувало, що потрібні на підвищення пенсій колишнім працівникам міліції 5,6 мільярда гривень не були закладені в бюджет, і що без змін до нього таку суму взяти тепер ніде, окрім, як «урізати» від виплат інших категорій. 


Сформулювавши вимоги колишніх правоохоронців у звернення, лідери обласних організацій пішли до Кабміну разом із Сергієм Капліним. Вийшли зі запевненням, що у найближчі дні для вирішення проблеми буде створено спеціальну комісію, а  на сторінці у Facebook першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва  було оприлюднено наступну інформацію: «У понеділок, 29 травня, о 17.00 годині, перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, як і пообіцяв на переговорах із міліціонерами-пенсіонерами, збирає всіх причетних до перерахунку їхніх пенсій. Будемо разом шукати кошти в бюджеті 2017–го на те, що передбачено цим людям ще у законі від 2015-го року. Запрошені Міністр соціальної політики та Міністр внутрішніх справ, який викреслив сотні тисяч людей з ліквідацією міліції.


Будемо виборювати чесно зароблені цією армією кошти. Цього шансу ми втрати не можемо. Разом – переможемо!» 


Степан Кубів «причетних» збирав.  Проблему обіцяють вирішити у червні з допомогою голосування нардепів у Верховній Раді України. Отож, офіцери-пенсіонери дуже сподіваються, що чергова обіцянка не стане цяцянкою, що рішення, яке шукатимуть можновладці, буде правильним і втихомирить їхнє обурення. 


На фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ: Пенсіонери МВС України з Горохівської районної організації «Ветеран» у столиці під час мітингу.

Telegram Channel