Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

«Атакують» волинян кишкові інфекції, кашлюк, туберкульоз...

Дані моніторингу інфекційної захворюваності від ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» вселяють тривогу

Оксана КРАВЧЕНКО
Традиційно влітку людям дошкуляють гострі кишкові інфекції, зокрема, найчастіше лікарі діагностують інфекційні гастроентероколіти. Нещодавно на Волині у селі Ратнів Луцького району було зареєстровано спалах сальмонельозу, причина якого досі не встановлена, а на Камінь -Каширщині – випадок захворювання на ботулізм.
Окрім вітряної віспи та скарлатини, які дають про себе знати у всіх куточках області, маленьких волинян підстерігає кашлюк, за тиждень захворіло 2 дітей у Ратнівському  районі, 3 – в Ковельському.



Не відступає туберкульоз, за останній час в області виявлено 15 хворих на відкриту форму недуги 



Не відступає туберкульоз, за останній час в області  виявлено 15  хворих  на відкриту форму недуги (Любомльський, Камінь-Каширський, Старовижівський  райони — по 1 випадку,  Володимир -Волинський — 2,  Маневицький,   Любешівський – по 3,  м. Луцьк – 4).
Незважаючи на застереження лікарів, не вдається уникати загрози, яку несуть кліщі. Протягом тижня було зареєстровано 2 випадки кліщового лаймбореліозу в мешканців  Ківерцівського та Любомльського районів.

Telegram Channel