Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Більшість українців не має потреби в навичках виявлення дезінформації

Волинь-нова

Більшість українців не має потреби в навичках виявлення дезінформації

Мешканці західних областей виявляють більше зацікавленості в додаткових знаннях, натомість у східних регіонах такої потреби не відчувають

Майже 60% українців вважають, що здатні відрізнити правдиву інформацію від неправдивої у ЗМІ. Про це свідчать результати опитування, яке проводилося в лютому-березні 2017 року на замовлення StopFake, пише Тиждень.



Мешканці півдня і сходу мають більше певності щодо розпізнавання дезінформації, на відміну від мешканців західних областей.



При цьому, згідно з результатами опитування, мешканці півдня і сходу мають більше певності щодо розпізнавання дезінформації, на відміну від мешканців західних областей.


Крім того, опитування засвідчило, що більшість українців не має потреби в додаткових знаннях і навичках для виявлення дезінформації. Загалом по Україні лише 29,5% населення відчувають таку потребу, понад 58% - не відчувають. При цьому на заході відсоток ти, хто бажає мати додаткові навички, вищий - майже 45% порівняно з приблизно 25% у центрі й на півдні і 18% на сході.



Нагадаємо, дослідження Інституту масової інформації, проведене в січні 2017 року, показало. що в інтернет-ЗМІ на окупованих територіях Донбасу 82% матеріалів про самопроголошену "владу" т.зв. “ДНР” та “ЛНР” є компліментарними, 18% є нейтральними, натомість критичних матеріалів немає взагалі. Проте переважна кількість матеріалів про українську владу (87%) в ЗМІ, що підлягали аналізу, виявилися негативно забарвленими, 13% матеріалів були нейтральними, а позитивних матеріалів не було виявлено взагалі. Найбільше матеріалів нейтрального характеру були присвячені діяльності народної депутатки Надії Савченко.

Telegram Channel