Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Ще не вмерла» у Тампере! (Відео)

Волинь-нова

«Ще не вмерла» у Тампере! (Відео)

Але до того було дуже близько…

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Кваліфікація до ЧС-2018. Європа. Група І. 6 тур. Фінляндія — Україна — 1:2 (0:1 – Євген Коноплянка, 52 хв.; 1:1 – Йоел Пох’янпало, 72 хв.; 1:2 – Артем Бєсєдін, 75 хв.)
Тампере (Фінляндія). Стадіон «Ратіна». 11 червня. Головний суддя Алон Ефет (Метанья, Ізраїль).


Україна: Андрій П’ятов, Богдан Бутко, Микола Матвієнко, Іван Ордець, Ярослав Ракицький, Тарас Степаненко, Євген Коноплянка (Едуард Соболь, 86 хв.), Руслан Малиновський, Віктор Коваленко (Володимир Шепелєв, 76), Андрій Ярмоленко, Євген Селезньов (Артем Бєсєдін, 64). Головний тренер Андрій Шевченко.


Попередження: Ракицький, 39; Коноплянка, 55; Коваленко, 58; Шепелєв, 90+2.



Важка перемога. Думаю, що гра забувається, а результат залишається — це підходить для сьогоднішнього поєдинку. Перший тайм — взагалі жахливий, грали незрозуміло в що…



Перший тайм у виконанні «синьо–жовтих» навіяв відверто нерадісні думки. Наша збірна демонструвала гру скромного «середнячка», якому немає чого робити на Чемпіонаті світу.
А ось у дебюті другого нашим таки вдалася справді красива атака. Андрій Ярмоленко суперовим пасом вивів Руслана Малиновського на побачення з Лукашем Градецьки. Проте відкрити лік своїм голам за національну збірну гравець бельгійського «Генка» не зумів — фін словацького походження Градецьки парирував м’яч. На щастя, першим на добиванні був Євген Коноплянка. Він і записав на свій рахунок 14–й гол у футболці з тризубом. До речі, «Конопа» не забивав за збірну понад рік…
А за десять хвилин Коноплянка мало не перетворився з героя на антигероя. Відпасовуючи на П’ятова (принаймні, так здалося), він… віддав прямісінько на гравця суперника (поїхала нога) Теему Пуккі — на щастя, той не зумів скористатися таким надщедрим «подарунком».
Та невдовзі фіни ще один свій шанс, знову щедро «презентований» українцями, не втратили… Ярослав Ракицький «виніс» м’яча… в поперечку власних воріт. А на добиванні першим був Йоел Пох’янпало…
На щастя, наші реабілітувалися вже за дві хвилини. Той-таки Ракицький класно подав, а Бєсєдін майстерно пробив головою по, здавалося б, незручному саме для такого удару м’ячу — 2:1!
Кінцівка матчу видалася доволі нервовою. Проте переможний рахунок наші таки відстояли. А ось гра в їхньому виконанні, відверто кажучи, загалом була доволі неоднозначною.
До речі, у стартовому складі збірної України знайшлося місце лише одному динамівцю — Андрію Ярмоленку. Натомість Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Володимир Шепелєв та Артем Бєсєдін лишилися в запасі. Щоправда, в другому таймі на заміну вийшли Бєсєдін та Шепелєв.
Також відзначимо чималий «десант» вболівальників збірної України на стадіоні «Ратіна» в Тампере (домашній арені клубу з колоритною назвою «Тампере Юнайтед»), частина з яких прилетіла у Фінляндію, скориставшись першим днем безвізу з Євросоюзом. Наприкінці матчу вони ще й класно виконали «Ще не вмерла…»!


Дивимось відеоогляд гри – https://www.youtube.com/watch?v=2heFfaIhh68 :



А що ж наші суперники?
Турки на виїзді впевнено розібралися з Косово — 4:1. Таким чином посунувши українців уже й з третьої сходинки в турнірній таблиці — тепер уже в них краща різниця забитих і пропущених.
А ось матч Ісландія — Хорватія вкотре довів: за величезного бажання у футболі можливе все! Ісландці поступалися хорватам у боротьбі за першу сходинку трьома очками. Тож перемога в очному поєдинку їм була вкрай потрібна. І вони її здобули!!! Збірній цієї острівної північної країни з населенням у 300 тисяч осіб було глибоко начхати, що перед ними грізна Хорватія. Їм було байдуже, що в старті «картатих» ті ж таки Маріо Манджукіч та Лука Модрич, які вісім днів тому грали у фіналі Ліги чемпіонів. Ісландці виступали у рідному Рейк’явіку, і вони вперто йшли вперед. Аж поки на 90–й хвилині захисник Хордур Магнуссон не забив переможний гол!!!
Звитяга ісландців ой як закрутила інтригу в нашій групі! За чотири тури до фінішу кваліфікації відразу чотири збірні (Хорватія, Ісландія, Туреччина, Україна) реально претендують на пряму путівку на головний футбольний форум чотириріччя. Скажімо, збірна України — у випадку чотирьох перемог — гарантовано здобуває право зіграти на ЧС-2018! Щоправда, гра «синьо–жовтих» у матчах із Мальтою (ганебно програному) та Фінляндією (натужно виграному) підстав для такого оптимізму, відверто кажучи, не дають.


За воротами


Андрій Шевченко, головний тренер збірної України:
— Оцінювати саму гру якось важко, адже сьогодні була битва. Гравці вистояли характером, вони показали, що мужики.
Я подякував хлопцям не за гру, а за те, що вони боролися. У таких матчах важливо було продемонструвати характер. Сказали грати компактно, хлопці виконали всі установки.


 



Андрій Ярмоленко, півзахисник збірної України:
— Важка перемога. Думаю, що гра забувається, а результат залишається — це підходить для сьогоднішнього поєдинку. Перший тайм — взагалі жахливий, грали незрозуміло в що…
А в другому вже усвідомили, що якщо не виграємо, то боротися за вихід на Чемпіонат світу буде безглуздо. Довелося включати бойові якості. Билися за країну, за результат. Уболівальники повинні бути задоволені самовіддачею.


Telegram Channel