Курси НБУ $ 38.97 € 42.45

Газопостачальники штучно нараховують заборгованості

Про це заявив Міністр соціальної політики України Андрій Рева під час відеоселекторної наради з головами обласних державних адміністрацій


Якщо люди зекономили субсидію, і ця субсидія закриває практично усі розрахунки по газу, то вимога сплати обов’язкової частки платежу – абсолютно незаконна.



Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів про зловживання, котрими не гребують газопостачальні організації. Зокрема, мова йде про нарахування штучних заборгованостей громадянам, котрі отримали субсидію від держави, інформує відділ інформаційної політики Волинської ОДА.


 


— Якщо люди зекономили субсидію, і ця субсидія закриває практично усі розрахунки по газу, то вимога сплати обов’язкової частки платежу – абсолютно незаконна. Тому несплата обов’язкової частки платежу, в разі наявності невикористаних сум субсидій, не може бути підставою для нарахування отримувачу боргів, – заявив міністр.


За його словами, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 року № 534, заборгованість може виникнути лише у разі використання комунальних послуг на суму, що перевищує встановлену соціальну норму; несплата рахунків за спожитий газ у травні 2017 року; наявність заборгованості за попередній опалювальний період, котру отримувач субсидії не сплатив на початок нового, адже вона субсидією не перекривається.


На завершення свого виступу Андрій Олексійович наголосив, що ті, хто прагнуть наживатися на простих людях, повинні бути притягнуті до відповідальності. Саме тому, органам виконавчої влади на місцях спільно з правоохоронними органами слід контролювати цей процес.

Telegram Channel