Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

У погоні за легкими грошима тисячі українців стали рабами в Росії

За останні кілька років тисячі українців продали в рабство в Росії, де їх змушують ставати наркокур'єрами, а потім кидають за ґрати

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень, пише «Обозреватель». Як зазначається, 98% ув'язнених – це чоловіки у віці від 20 до 35 років.
Зазвичай українців заманюють фантастичними умовами роботи: треба розносити товари з інтернет-магазину – косметику або інший дріб'язок. Компанія оплачує дорогу і житло, а заробіток становить від 5 до 9 тисяч у тиждень. 



Я зідзвонилася з сином, то він говорить, що в колонії 80% українців засуджені за статтею 228



Цими оголошеннями були завалені як Київ, так і маленькі міста по всій Україні. "Схема одна й та ж для всіх українців - їх там понад чотири тисячі. Зараз знаходяться в тюрмах, у СІЗО. Схема, як під копірку написана. Тут вербують, туди передають дані, там їх ставлять на контроль. Я зідзвонилася з сином, то він говорить, що в колонії 80% українців засуджені за статтею 228", - каже мати засудженого в РФ Євгенія Катерина Онопрієнко.
Чотири тисячі українців потрапили в російські в'язниці за одним і тим же сценарієм: оголошення про найм на посаду кур'єра, дзвінок, запрошення до Києва, де пояснюють - у тебе багато конкурентів, погоджуватися треба швидко, фотографують паспорт, дають квиток на поїзд до Москви і смартфон. У Москві жертва отримує повідомлення - необхідно відкрити рахунок і їхати далі, вглиб Росії. У кінцевому пункті призначення одразу або через кілька днів українців ставлять перед фактом - їм доведеться розносити зовсім не мобільні телефони або косметику з інтернет-магазину. Носити треба спайс - тобто наркотичну курильну суміш.

Telegram Channel