Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Цими вихідними луцькі театрали захоплювалися містично-еротичною трагедією (ВІДЕО, ФОТО)

Волинь-нова

Цими вихідними луцькі театрали захоплювалися містично-еротичною трагедією (ВІДЕО, ФОТО)

Прем'єра «Химерна Мессаліна» – режисерський дебют заслуженої артистки України Світлани Органісти

ВІДЕО, ФОТО – Олександр ПІЛЮК




Згвалтована імператором 15-річна дівчинка Месса, стає імператрицею, і намагається шукати щастя, пригальмовуючи почуття сорому.



Лариса ЗАНЮК


Вистава викликала гучні овації залу та схвалення автора п'єси Неди Нежданої. Чи не вперше за допомогою еротичних деталей драматург намагалася глибше розкрити головних героїв. І це вдалося напрочуд майстерно, без вульгарності.
У першому показі головну героїню зіграла молода талановита акторка Людмила Натанчук, котра розпусну римську імператрицю зуміла подати жінкою, яка вміє боротися за своє щастя зі спритністю вовчиці. Імператор Клавдій – заслужений артист України Олександр Якимчук, майстерно знімав трагічну напруженість дійства кумедними витівками. Кальпурнія вдалася напрочуд жіночною і мудрою завдяки Наталії Мельничук. Нарциса грав Ігор Натанчук, Гая Сілія – Дмитро Репюк, Префекта – Вячеслав Погудін, Юлію – Юлія Романець.
Розкрити внуртішнє єство кожного героя вдалося через його тінь, его, тваринячу подобу Вовчиці, Вовка, Слона, Лиса, Ведмедя, яких зіграли Ірина Грошева, Юрій Куцик, Сергій Боярчук, Богдан Якимчук, Анатолій Сичук.
Вдало дібране музичне оформлення та костюми надавали героям давньоримського шику.
Події відбуваються у часи існування Римської імперії. Згвалтована імператором 15-річна дівчинка Месса намагається шукати щастя, пригальмовуючи почуття сорому. Їй вдалося зробити з невпевненого чоловіка – імператора, а самій стати імператрицею, чи не найрозпуснішою у Римі. Та чи стала вона щасливою? Її методи оволодівання чоловіками викликають осуд, але так вона воює за своє щастя в умовах кривавої імперії, де жінка існувала лише для чоловічого задоволення.
Чим тримаються всі імперії і що їх руйнує? Що робить з людини тварину і що залишає їй це звання? І якою небезпечною (чи то пак – химерною) може бути принижена колись жінка? Це вже зможемо знову побачити у наступному 78-му театральному сезоні, а наразі 77-й запам’ятається ось таким – яскравим і пристрасним, як закохана жінка.





Telegram Channel