Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Луцьких освітян хочуть зробити залежними?*

«Через підписання контрактів на короткий термін освітян ставлять в залежність від чинної влади». Про це заявила депутат Луцької міської ради, донедавна голова депутатської комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови Алла Надточій

Світлана БІЛОЗЕРСЬКА


Занепокоєння викликає та обставина, що цього року вже 5 контрактів, підписаних новою начальницею управління освіти Зіновією Лещенко із діючими завідуючими садочків та з кількома директорами шкіл, продовжили лише на рік. Це виглядає щонайменше дивно, оскільки за попереднього міського голови Миколи Романюка контракт підписували терміном на рік лише з новопризначеними керівниками в якості своєрідного випробувального терміну. А коли людина вже попрацювала і не мала стягнень, попереджень, то продовження контракту відбувалось не менш ніж на три, а то й на п’ять років. У цьому році тільки в садочках на підписання контрактів очікують 15 завідуючих, а також 16 директорів шкіл.



«Що це за ставлення до людей? Як можна планувати своє життя, бюджет, відпочинок, майбутнє дітей, якщо ти навіть не знаєш, що буде через рік?» — говорить Алла Надточій.



«Що це за ставлення до людей? Як можна планувати своє життя, бюджет, відпочинок, майбутнє дітей, якщо ти навіть не знаєш, що буде через рік?» — говорить Алла Надточій.
Але найбільша проблема полягає в тому, що, ймовірно, нинішня міська влада на чолі з в. о. міського голови Ігорем Поліщуком цю ситуацію хоче використати з метою впливу на результат виборів міського голови. Адже працівники садочків, шкіл — це та категорія лучан, яка має авторитет серед виборців. Через підписання короткострокових контрактів можна вимагати від завідуючих та директорів певного впливу на батьків і, як наслідок, «правильних» результатів.
Депутат Алла Надточій звертається до тимчасового керівництва міста та просить поважати освітян. Крім того, вона обіцяє здійснювати постійний контроль за процесом продовження трудових контрактів та інформувати про це громадськість.

Telegram Channel