Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Воїнам потрібні матраци, бо старі вже… просякли кров'ю

Волинь-нова

Воїнам потрібні матраци, бо старі вже… просякли кров'ю

Із війни, що триває на Сході, днями повернулися горохівські волонтери Віталій Гладун і Ярослав Садольський. Скільки разів їздили туди, відколи почалася АТО, ці чоловіки не рахують. До поїздок готуються ретельно і зазвичай виконують усі замовлення військовослужбовців

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


У далеку дорогу до Авдіївки, як і завжди, вирушали з подвір’я Свято-Вознесенського храму Горохова. Свою благородну місію, яку вважають обов’язком, волонтери розпочали молитвою, а настоятель церкви отець Андрій Сидор освятив вантажівку. Доки випроводжали доброчинців, горохівчани продовжували нести гроші, продукти та речі, які знадобляться військовим у польових умовах. Одна жінка, яка подарувала домашні смаколики, крупи, попросила Віталія Гладуна передати їх наймолодшому або найстаршому воїнові. Вона відмовилася називати своє прізвище, але від людей дізнаюся, що скромну патріотку звуть Наталією. До слова, її гостинці Віталій Гладун і Ярослав Садольський доставили на позицію, де героїчно загинув, прикривши собою чотирьох товаришів, 23-річний капітан Андрій Кизило із позивним «Орел».



Свою благородну місію, яку вважають обов’язком, волонтери розпочали молитвою, а настоятель церкви отець Андрій Сидор освятив вантажівку.



Отець Андрій Сидор передав волонтерами 100 молитовників «Духовний бронежилет воїна». 2000 гривень пожертвував керівник ТзОВ «Волинь Нова» Валентин Вавринович, особисті внески зробили державні нотаріуси Таїсія Островська і Галина Голодевич. Чималу суму передали члени Горохівської районної спілки учасників АТО «Щит».
Віталій Гладун розповів, що цього разу у підготовку поїздки зробили великий внесок жителі Бранівської сільської ради. Cмачні ковбасні вироби передали керівники ПП «Макс Ком» Оксана Щерблюк і ПП «Злагода» ТМ «Святко» Микола Линчук, сир – волонтер Або Саджайя.
Добре знають на передовій імена керівників-благодійників ПОСП «Україна» Григорія Шеремети і ПОСП імені Шевченка Андрія Турака. Від Григорія Романовича волонтери доставили на лінію вогню гречку, його пальним заправили вантажівку, Андрій Антонович передав мости і ресори для автомобіля ЗІЛ. А Володимир Кондратюк та Дмитро Сандалов подарували шини.
Вже в Луцьку завантажили 6 ящиків ізоляційної стрічки і продукти харчування від заводу «Кромберг енд Шуберт», більше 100 інвалідних візків – від громадських організацій «Самооборона Майдану Волині» і «Меценати для солдата».
У Дніпропетровському госпіталі волонтери залишили інвалідні візки, у Покровському віддали гостинці з дому Тетяні Боженко з Мирного. Потому адресні передачі, увесь вантаж дві доби розвозили по позиціях 72-ї окремої механізованої Красноградсько-Київської і 80-ї аеромобільної бригад.
…Із передової Віталій Гладун і Ярослав Садольський привезли багатьом меценатам подяки командування та особового складу. Волонтери кажуть, що пройде зовсім небагато часу і вони знову поїдуть до солдатів, які чекають їх, як рідних. Зараз воїнам дуже потрібні наволочки, подушки, а ще – матраци, бо старі наскрізь просякли кров’ю...


 

Telegram Channel