Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Погода: а сьогодні все передбачають павуки, мурахи і жаби (Карти гідрометеоцентру і пісня)

За прогнозом чергового інженера-синоптика обласного гідрометеоцентру Світлани Гончаренко сьогодні, 3 липня, очікується хмарна погода з проясненнями, подекуди невеликий короткочасний дощ

Вітер північно-західний, 7 – 12 метрів за секунду. Температура повітря по області: вночі – 11 – 16 градусів тепла, вдень – плюс 18 – 23 градуси.


Температури води в річці Стир – + 23 градуси, на озері Світязь – + 21 градус.


За багаторічними спостереженнями, найтепліше 3 липня було у 2002 році – плюс 31,2 градуса, найхолодніше – 1960-го – плюс 7,0 градуса.





Найтепліше 3 липня було у 2002 році – плюс 31,2 градуса, найхолодніше – 1960-го – плюс 7,0 градуса.



Народний прогноз погоди:


3 липня вшановується пам’ять священномученика Мефодія, єпископа Патарського. У народі цей день називали Павутинним, тому що погоду «прогнозував» павук. Якщо в цей день він не розкидає павутину – буде дощ або буря. А якщо знову плете павутину – зміна погоди на краще.


Дуже часто цей день буває дощовим, з грозою. Дощ у цей день міг передбачати не лише павук. Якщо мурахи ховаються в купу – можна очікувати на сильний вітер, дощ, грозу; жаби в траву виповзають – також слід чекати на дощ.



Прогноз погоди на завтра:


4 липня очікується хмарна погода з проясненнями, місцями невеликий короткочасний дощ, гроза. Вітер західний, 5 – 10 метрів за секунду. Температура повітря по області: вночі – 9 – 14 градусів тепла, вдень – плюс 18 – 23 градуси.


Карти погоди – Український гідрометеоцентр.

Telegram Channel