Курси НБУ $ 39.53 € 42.31

У Берестечку вітер розкрив собор

На Горохівщині досі оговтуються від наслідків негоди, що пройшла в четвер

Валентина ПІДГІРНА


У Берестечку несамовитий вітер зірвав вартісні мідні листи з купола Свято-Троїцького собору і заніс їх за кілька кілометрів аж у сусідні Старики.  Біля Стиру навкруг мосту ураган викорчував дерева, а у довколишніх селах Піски, Антонівці і Гектар поздирав покриття з людських осель.



У Берестечку несамовитий вітер зірвав вартісні мідні листи з купола Свято-Троїцького собору і заніс їх за кілька кілометрів аж у сусідні Старики.



У Лобачівці стихія зірвала новий дах із закладу культури, який послужив йому після капітального ремонту трохи більше року. Бог уберіг людей від непоправного горя, бо величезна покрівля спершу кружляла над вулицею, наче повітряна куля, а потім покотилася до однієї з хат, змітаючи все на своїй дорозі.


У Жабчі без покриття залишилася  школа, а смерч запам’ятався таким дужим, що викорчував не тільки кремезні дерева, а й  електричні опори.


У Мерві стихія потурбувала навіть мертвих, пошкодивши пам’ятники на сільському кладовищі.


Багато населених пунктів негода залишила без електроенергії, у багатьох попсувала будинки. Наслідки грозовиці люди долають гуртом. Громади розчищають від гілля  сільські вулиці, голови переймаються освітленням, влада району – пошкодженими  великими і малими об’єктами та приватними оселями. У п’ятницю можливості допомоги всім і скрізь обговорювала спеціальна комісія під головуванням заступника голови районної ради Віталія Клемби і голови райдержадміністрації Любові Матвєєвої. Повідомлення про наслідки стихії ще не є кінцевими, але  люди дякують Богові, що немає людських жертв.


 

Telegram Channel