Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Так класно співає оперу...  16-літній юнак!

Волинь-нова

Так класно співає оперу... 16-літній юнак!

Саша Чишій із Володимира–Волинського має унікальний голос, яким два роки тому здивував суддів та глядачів популярного музичного проекту «Голос. Діти» на телеканалі «1+1». Високим вокалом він вразив відразу двох тренерів співочого шоу. Однак продовжувати участь у наймасштабнішому проекті країни без найменшого сумніву вирішив під керівництвом Тіни Кароль

Людмила ВЛАСЮК


НА СЦЕНІ — ІЗ 6 РОКІВ
Нині Сашко — випускник Володимир–Волинської ЗОШ № 2. Хлопець постійно захищав честь школи на різноманітних заходах, концертах, є учасником клубу КВК. Успіх супроводжує його і в навчанні.
— Зараз інтенсивно готуюся до вступних екзаменів, — каже Олександр. — Треба підтягнути сольфеджіо, вивчити пісні, які маю запропонувати викладачам. Мрію навчатися в Київському інституті музики імені Рейнгольда Глієра. На сьогодні — це моя мета.
Серед здобутків обдарованого володимирчанина — перемоги на міжнародних та всеукраїнських мистецьких конкурсах: у Мукачеві, Одесі, Києві, Батумі. Разом із тим, у Сашка безліч інших дипломів, грамот та подяк. Він любить класичну музику і мріє співати у найвідоміших оперних театрах світу, даруючи людям свою творчість, радість та любов.



Співаю італійською, англійською, французькою мовами, тексти долаю самотужки. Захоплююся класиком Лучано Паваротті. Своє майбутнє хочу пов’язати виключно з музикою.



— Уперше виступив на сцені, коли мені було шість років, — розповідає юнак. — У дев’ятирічному віці з першого прослуховування вдалося вступити до зразкової вокальної студії «Ладомир», де мене навчала досвідчений педагог Галина Тюрікова.
Співочий талант Сашко поєднує з іншими захопленнями, зокрема грає на гітарі та фортепіано. Але найбільшу увагу приділяє вокалу. Тому і зважився на участь у телешоу «Голос. Діти». Вразив суддів та глядачів проекту своїм голосом та таємничістю. Під час «сліпих» прослуховувань хлопець співав за ширмою, що дало можливість усім глядачам відчути себе на місці тренерів. Бачити у своїх командах Олександра Чишія побажали Потап і Тіна Кароль, які повернулися до нього.
Взяти участь у проекті мене спонукала мама, яка знайшла в інтернеті заявку і запропонувала спробувати свої сили, — пригадує юнак. — Згодом нас запросили до Києва. На відборі з десяти запропонованих пісень виконав п’ять. Через деякий час організатори шоу зателефонували і запросили на «сліпі» прослуховування. Сказали, що хочуть зробити інтригу для суддів, тому композицію «I have nothing» Уїтні Х’юстон маю співати за ширмою. Переживав, звичайно, кожен день по дві—три години репетирував. Дивився відео, як її співають відомі артисти. Найцікавіше те, що через мій незвичний голос суддям важко було визначитися: на сцені хлопчик чи дівчинка.


ШКОЛА ТІНИ КАРОЛЬ —УРОКИ НА ВСЕ ЖИТТЯ



Мрії здійснюються — переконані учасники вокального шоу.



З перших хвилин участі в проекті Олександр мріяв потрапити до цієї співачки. Тому в момент, коли до нього повернулася зіркова Кароль, був безмежно щасливий. Його обрав ще й Потап, але хлопчина вирішив: розкритися і показати весь талант допоможе краще саме Тіна.
— Її стиль мені ближчий, — зауважує Сашко. — Насправді Тіна проста у спілкуванні, відверта, щира. У неї нема зіркової хвороби. Хоча, як тренер, вона дуже вимоглива. Для мене було важливо пройти школу цієї співачки, її професійні настанови знадобляться у житті. До того ж, вона володіє особливим підходом до дітей, з розумінням ставилася до кожного з нас. Коли під час шоу в мене почалася мутація голосу, сказала: «Що б там не сталося, ні в якому разі не залишай цієї справи, тому що в тебе виходить непогано і тобі потрібно розвиватися».
На зіркові батли Олександр потрапив з Уляною Баранюк із Вінниччини та Русланом Аслановим із Білорусі. Над їхнім образом працювала ціла команда: стилісти, косметологи, хореографи, хоча іноді виникали суперечки, тому що діти не з усім пропонованим погоджувалися, бо мали власну точку зору.
— У нас була дуже класна команда, усі як на підбір, — розповідає Саша. — З Русланом ми найбільше товаришували під час проекту. Звичайно, це конкурс, усім хотілося бути першим, але як такого суперництва не було. Наш тренер зупинилася на музичній композиції гурту «ВВ» «Країна мрій». На репетиціях траплялися деякі непорозуміння, та їх швидко залагоджували. Ми себе позиціювали просто як колектив. Насправді цей виступ дався нелегко, адже у мене піднялася температура, почала прогресувати мутація голосу. Це помітила Тіна і проект для мене закінчився. Про свою маленьку перемогу на великій сцені я мріяв давно, буквально жив цим бажанням і неймовірно щасливий, що йому судилося збутися.
Зараз хлопець активно продовжує займатися вокалом і мріє підкорити музичний олімп.
— На шоу я багато чому навчився, — каже Олександр. — Співаю італійською, англійською, французькою мовами, тексти долаю самотужки. Захоплююся класиком Лучано Паваротті. Своє майбутнє хочу пов’язати виключно з музикою.

Telegram Channel