Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

У Перемилі на Горохівщині – духовні гостини з Рівненщини

У місцевому Свято-Покровському храмі відбулося недільне соборне Богослужіння, яке залишилося святковою подією в серцях усіх прихожан

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Щедро поділитися своїми духовними почуттями  у церкву села Перемиль завітали хористи храму Воскресіння Христового села Бригадирівка сусіднього Радивилівського району, що на Рівненщині і їх духовний наставник о. Василь Сидорук.



Всі віряни  просили у Всевишнього повернення з війни додому українських солдатів миру і щасливої долі для України.



Як усьому красивому у людському житті, Господь подарував цим гостинам зворушливу передісторію. Її початок жителі перемильської округи бачать ще у тих роках, коли о.Василь був дитиною і бігав босими ноженятами у рідному селі Гумнищі, набираючись у благодатної перемильської землі сили, а мудрості у добропорядних батьків Ольги Петрівни і Петра Васильовича.


Роки майнули швидко. Син виріс і став священнослужителем. І хоч отримав парафію у іншій області, але його серце, наче сонце, і на віддалі зігріває промінням вдячності і любові найрідніших людей, отчий дім і батьківщину.


Тим часом у церковному хорі протягом 45-ти років не переставала співати мама Ольга, а осліплий тато Петро став бачити світ очима її світлої душі.


…Схожі на сивих голуба і голубку ненька з татусем втирали сльози щастя, коли поєдналися в милозвучний унісон голоси настоятеля перемильського храму о.Сергія Крука і їх сина о.Василя Сидорука, коли звучав хвилюючий мотив «Батьку мій, голубе сивий». Перемильський сільський голова Надія Маселко переповіла, що гості  переспівувалися з місцевим церковним хором так гарно, наче солов’ї в полі у жнивну пору. Всі віряни душевними молитвами, церковними піснями славили Творця, матінку церкву, героїв, які захищають Батьківщину на Донбасі, просили у Всевишнього повернення з війни додому українських солдатів миру і щасливої долі для України.

Telegram Channel