Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
І під дощем не розмокли, і суперників за пояс заткнули!

Волинь-нова

І під дощем не розмокли, і суперників за пояс заткнули!

Колектив редакції газети «Волинь–нова» вдруге поспіль виборов перше місце на обласній спартакіаді серед працівників ЗМІ, яку допоміг організувати Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Журналісти – народ трохи лінивий і не надто спортивний. Ну от хіба кулькову ручку можуть піднімати чи з диктофоном вправлятися. Або ж влаштовувати між собою перегони на прес–конференціях: хто швидше дістанеться до мікрофона і поставить запитання…



« Варто відзначити у настільному тенісі «бронзову» звитягу голови Волинської обласної організації НСЖУ 63­річного Михайла Савчака. »



Можливо, хтось і справді так думає. Проте якби він побував минулими вихідними на ХІІІ обласній спартакіаді серед працівників ЗМІ «Спорт для всіх – запорука здоров’я» на базі оздоровчого центру журналістів «Світязь» – то неодмінно змінив би свою думку на кардинально протилежну.
Адже акули пера яскраво демонстрували: вони вміють бути і швидкими, і вправними, і влучними! Бо ж здоровий спосіб життя – їхня філософія.
«Небесна канцелярія» над Світязем неабияк випробовувала працівників ЗМІ на міцність. Сонечко з–за хмар протягом суботи–неділі майже не визирало. А часом ще й пускався іти дрібний дощик або й справжнісінький дощисько! Неначе хтось вирішив перевірити: а чи не розкиснуть, бува, ці журналюги?
Суперники на нинішню спартакіаду їхали вкрай мотивованими. Торік «Волинь–нова» випередила усіх і посіла перше місце. Тож цьогоріч редакція нашої газети хотіла повторити свій успіх і відстояти звання чемпіона, а колеги з інших ЗМІ, звісно, неабияк прагнули реваншу…
Оскільки з неба на той момент щедро капає, починають із шахів та шашок – адже у цих видах спорту можна вправлятися і під накриттям.
Наша команда зі старту змагань показує суперникам: зайвих ілюзій їм мати не варто. Завідувач відділу економіки «Волині–нової» Алла Лісова здобуває відразу два «золота» у жіночому турнірі! Рівних Аллі Степанівні не знайшлося ані серед шахісток, ані серед шашкісток.
Тим часом заступник головного редактора Сергій Наумук у шахових партіях вправно пересуває на дошці коней та слонів, б’є ферзя і змушує здаватися короля. Маємо третє «золото»! Суперникам зостається робити висновки і старатися наздогнати наших у наступних видах змагальної програми.
У турнірі з дартсу кожен учасник одержує п’ять дротиків, якими намагається влучити в «яблучко». І тут «Волинь–нова» знову не лишається без медалей! Фотокореспондент Олександр Філюк виборює «срібло», а спецкор Людмила Власюк – «бронзу»!
Наступний вид програми – настільний теніс. У змаганнях чоловіків капітан і головний редактор Олександр Згоранець виставляє найвправнішого редакційного майстра ракетки і пластикового м’ячика – водія Миколу Антоновича Пашка. Той у свої 64 роки б’ється, як лев, доводячи деяких суперників до справжніх нервових зривів! І лишень дещо незручний стіл з нестандартним відскоком стає на заваді у вирішальні моменти… Варто відзначити у настільному тенісі «бронзову» звитягу голови Волинської обласної організації НСЖУ 63–річного Михайла Савчака.
Натомість у жіночому пінг–понзі наша Інна Пілюк упевнено перемагає двох суперниць. Проте як здолати третю?! Адже це – знаменита Софія Калюжна з «Телеінформу» (Волинське телебачення), багаторазова переможниця попередніх років… Ані сама пані Софія, ані її команда не мали сумніву щодо тріумфу й цього разу. А ось Інна Пілюк була іншої думки – вона заввиграшки бере першу партію! Щоправда, у другій була така запекла битва, що, здавалося, над Світязем знову заметали громи і блискавки. Але і тут вправнішою була наша Інна. Її перемога – справжня мегасенсація турніру і четверте «золото» нашої команди!!!
Далі – естафета. До речі, чи не найвидовищніший вид програми. Кожну команду представляє відразу шестеро учасників. Троє чоловіків (у нас це – Олександр Згоранець, Василь Уліцький і Сергій Хомінський) і троє жінок (за наших виступали Ольга Філюк, Інна Пілюк і Людмила Власюк). Чого їм тільки не доводиться робити! Стрибати через бар’єри, демонструвати «дриблінг», обходячи з м’ячем фішки, навіть саджати і збирати уявну картоплю! Дива швидкості у складі «Волині–нової» демонструє заступник головного редактора Василь Уліцький. На певних відрізках дистанції багатьом здається, що Василя Михайловича не зміг би наздогнати навіть легендарний ямайський спринтер–рекордсмен Усейн Болт! Тож виборюємо п’яте «золото» і зміцнюємо своє лідерство в загальному заліку!
А ось у перетягуванні линви перед нашими (Микола Римар, Сергій Наумук, Микола Пашко, Ольга Філюк, Інна Пілюк і Людмила Власюк) стоїть справді складне завдання – втримати минулорічну перемогу. Проте надто вже потужний вигляд мають команди–суперниці – спробуй–но таких «перетягнути»! До того ж зрадливий жереб двічі відправляє «Волинь–нову» на трохи нижчий, «заболоченіший» бік галявини, де трава, зрозуміло, мокріша – і шанси втриматися за неї ногами менші. Проте й у такій ситуації ми зуміли вибороти «бронзу»!
Остаточний розподіл місць між командами мав визначитися в останньому виді програми – плаванні. Погода зовсім зіпсувалася – над Світязем пустився рясний дощ. Та хіба ж справжніх акул пера цим залякаєш?! Першими змагаються чоловіки. І тут наш Сергій Наумук зумів додати до свого «золота» у шахах ще й «срібло» у плаванні!
А ось перед фінальним запливом серед жінок уже всі розуміли: Христина Снічук із «Волині–нової» та Софія Калюжна з «Телеінформу» змагатимуться не лише за особисту перемогу – а й за перше загальне місце у командному заліку… Адже рахунок на той момент був нічийний – 23:23!
Зауважимо, що учасницям довелося заходити у воду не лише під дощем, а й за температури повітря близько +16! Відверто кажучи, на це навіть холодно було дивитися.
Проте – усіх зігріває змагальна напруга! «Со–фі–я! Со–фі–я!» – не вгаває «Телеінформ». «Хрис–тя! Хрис–тя!» – скандує «Волинь–нова».
Лунає стартовий сигнал. Здається, суперниця починає трішки раніше й опиняється на півкорпуса попереду! Проте Христина настільки потужно береться до справи, що вже до половини дистанції інтрига практично «вмирає»!
Тож наша «золота рибка» приносить «Волині–новій» не лише шосте «золото», – а й перемогу в загальному заліку!!! Яка ще раз доводить – минулорічне перше місце було невипадковим.
«Телеінформ» цьогоріч посів другу позицію, газета «Вісник+К» – третю.
Зазначимо також, що диплом найпалкішого вболівальника турніру дістався водієві «Волині–нової» Миколі Васильовичу Денисюку. А ще ми віддали б усе «золото» турніру за юшку і шашлики, які приготували Микола Римар і Сергій Борох.



Алла ЛІСОВА, завідувач відділу економіки «Волині–нової», володарка двох «золотих» нагород ХІІІ обласної спартакіади серед працівників ЗМІ:
Я вже далеко не вперше беру участь у спартакіаді. Хоча протягом 30 років у професійній журналістиці частіше, звісно, доводилося мати справу з пером і комп’ютером. Проте саме фізичні вправи є запорукою здоров’я, запорукою доброго настрою. Для нас, журналістів, які часто бувають в екстремальних ситуаціях, мають великі психологічні навантаження, – важливо займатися спортом і брати участь у таких заходах. Це додає сил, енергії, азарту, піднесення, які сприяють нашій творчості і згуртовують колектив.
Щоразу згадую добрим словом свою вчительку фізкультури з Поромівської середньої школи Іваничівського району Галину Василівну Франчук. Саме вона мені прищепила оцю любов до спорту.



Римар тягнув — не витягнув, Пашко тягнув — не витягнув, і навіть супер-Оля — наш фізорг — не витягнула...



А тут хто перший? «Конєшно, Вася!» Нашого Василя Уліцького було не зупинити.



«Волинь-нова»: «Що нам дощик проливний, коли у нас така команда!»



Інна Пілюк: прийшла, побачила і стала першою ракеткою турніру!



 


 

Telegram Channel