Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Щоб спека не стала вбивцею

Волинь-нова

Щоб спека не стала вбивцею

За даними медиків, у 1990—2016 роках у світі від теплового удару загинуло 793 дитини, яких батьки залишали на якийсь час закритими в автомобілях

Відомо, що температура повітря у припаркованих на сонці машинах підвищується на 11 градусів кожні 10 хвилин. Навіть якщо вікна автівки напіввідкриті, дитині загрожує небезпека. Про це дорослі повинні завжди пам'ятати.
Аби уберегти своє здоров’я від негативного впливу спекотної погоди, необхідно більше вживати рідини упродовж дня. Люди похилого віку, діти повинні пити воду, не очікуючи відчуття спраги.



Літнім, хворим і малюкам бажано залишатися у затінку або у прохолодних приміщеннях із 12.00 до 16.00, коли сонце припікає найбільше.



У спеку краще відмовитися від важких алкогольних напоїв. Літнім, хворим і малюкам бажано залишатися у затінку або у прохолодних приміщеннях з 12.00 до 16.00, коли сонце припікає найбільше. Також у цей період необхідно знизити фізичну активність, адже обмін тепла в організмі залежить від рівня фізичних навантажень, акліматизації, віку та будови тіла людини.
Хворим, які вживають лікарські препарати, слід обов’язково радитися із спеціалістами стосовно того, як вони можуть впливати на організм влітку. Препарати високого ризику: діуретини, антихолінергічні засоби, нейролептики.


 

Telegram Channel