Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Фінальне «прокляття» Ковель не зняв…

Волинь-нова

Фінальне «прокляття» Ковель не зняв…

Зате у Володимирі-Волинському — небачений понад півстоліття тріумф: місцева юнь виборола Кубок Волині з футболу!

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



«ДЮСШ-ВІК» (Володимир-Волинський) – ФЦ «Ковель-Волинь» (Ковель) — 5:1 (0:1 — Іван Данилюк, 5 хв; 1:1 — Олександр Климець, 23; 2:1 — Олександр Климець, 42; 3:1 — Віталій Равлик, 55 хв; 4:1 — Олександр Климець, 69; 5:1 — Дмитро Романюк, 86, автогол).
Кубок Волині. Фінальний матч. Нововолинськ. Стадіон СОК «Шахтар». 9 липня 2017 року. Головний суддя Сергій Подригуля.



Абсолютним «рекордсменом» Волині є фінал 1950 року, в якому луцьке «Динамо» поклало на лопатки ківерцівський «Локомотив» із рахунком 8:0!!!



Попередження: Юрій Заліпа, Юрій Романчук (обидва — ФЦ «Ковель-Волинь»).
У фінальному матчі за Кубок Волині з футболу зійшлися «бронзовий» призер двох останніх чемпіонатів області ФЦ «Ковель-Волинь», та «ДЮСШ-ВІК» з Володимира-Волинського (5-е місце у чемпіонаті Волині сезону 2016/2017).
Ковельчани втретє поспіль вийшли в кубковий фінал. Проте торік і позаторік вирішальні матчі вони програвали («кривдниками» були відповідно «Стир» зі Старого Чорторийська (1:0) і «Луцьксантехмонтаж №536» (6:3)).
Марнувати третю поспіль спробу здобути престижний трофей ФЦ «Ковель-Волинь», звісно, аж ніяк не хотів. І старання ковельчан втілилися у забитий «швидкий» гол! Уже на 5-й хвилині відзначився Іван Данилюк!
Щоправда, радість ковельських уболівальників після цього почала потроху змінюватися на розпач. Адже далі їхні улюбленці лише пропускали…
Ще до перерви Олександр Климець не лише зрівняв рахунок, а й вивів команду з Володимира вперед — 2:1!
За десять хвилин другого тайму Віталій Равлик зміцнює перевагу своєї команди — 3:1, а згодом Олександр Климець робить хет-трик — 4:1! Під завісу матчу ковельчани ще й зрізають м’яча у власні ворота — 5:1…
«ДЮСШ-ВІК» з розгромним рахунком здобуває справді історичну перемогу! Зазначимо, що востаннє команда з Володимира-Волинського вигравала обласний кубок понад півстоліття тому (у 1962, 1963 та 1964 роках це тричі поспіль вдавалося тамтешньому «Зеніту»), тобто ті тріумфи пам’ятають хіба що діди сучасних футболістів…
Зауважимо, що автори голів у складі «ДЮСШ-ВІК» — і Олександр Климець, і Віталій Равлик — це 17-річні хлопці (обидва 2000-го року народження).
Цікаво також, що попри свою очевидну «нефутбольність» рахунок 5:1 у фінальних матчах на Кубок Волині фіксується уже вп’яте! Раніше таке траплялося у 1980, 1982, 1992 та 2010 роках.
Але й такі розгроми є далеко не рекордними! Адже було у волинських фіналах і 5:0, і 6:0, і навіть 8:1! Проте абсолютним «рекордсменом» є фінал 1950 року, в якому луцьке «Динамо» поклало на лопатки ківерцівський «Локомотив» із рахунком 8:0!!!
Що ж до ФЦ «Ковель-Волинь», то втретє поспіль програвати у фіналі — це справді прикро. Хоча тепер ковельчани мають ще більше підстав «тішитися» своєю схожістю з такими грандами європейського футболу, як туринський «Ювентус» та лісабонська «Бенфіка». Адже ті також є знаними «майстрами» у справі виходити у фінали… і програвати.


 

Telegram Channel