Курси НБУ $ 39.64 € 42.30

Діти зі синдромом Дауна справляються зі «звичайною» роботою на підприємствах Волині (Відео)

Проект реалізується в рамках кампанії «Дискримінація обмежує. Протидій!» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження»

Учора лучанин Андрій Мельник зі синдромом Дауна, відчув себе частинкою дружнього колективу компанії Тигрес (на фото). «Особливий» працівник здивував колег своїми здібностями та шаленим бажанням працювати, повідомили представники компанії на своїй сторінці у «Фейсбуці».



Проект спрямований на соціальну адаптацію молоді з синдромом Дауна, подолання стереотипів про можливості працевлаштування, налагодження діалогу з потенційними роботодавцями.



Як повідомляє "Громадське Волинь", наразі троє лучан вже пройшли свої стажування. 19-річна лучанка Яна Авраменко захоплюється мистецтвом і намагається створювати власні шедеври, тож вона працювала в дизайн-студії «The ROOM». Спочатку у дівчини не було особливого натхнення, але коли у салон прийшли замовники, дівчина проявила свої можливості по-справжньому.
Валентин Новосад стажувався у кав'ярні «Цукерня». Згодом і про нього знімуть фільм.
Проект «Діти Сонця. Один день на роботі» ще навесні презентувало регіональне онлайн–медіа «Громадське.Волинь». Він спрямований на соціальну адаптацію молоді з синдромом Дауна, подолання стереотипів про можливості працевлаштування, налагодження діалогу з потенційними роботодавцями. Його учасники пройдуть стажування на підприємствах, в крамничках чи інших закладах. Також вони спробують попрацювати на звичайній роботі. У ході реалізації проекту буде виготовлено 6 відео-фільмів про молодих лучан з синдромом Дауна.
День Яни Авраменко у ролі продавця-консультанта дизайн-студії – у першому фільмі проекту «Діти Сонця. Один день на роботі»:


Telegram Channel