Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У бажаючих з'явився шанс безкарно відгуляти весілля в музеї - Кабмін не проти

Волинь-нова

У бажаючих з'явився шанс безкарно відгуляти весілля в музеї - Кабмін не проти

Кабінет Міністрів дозволив установам культури здавати в оренду своє майно, позбавивши державні установи від необхідності порушувати закон і давши можливість поповнити свій бюджет


Тепер установи культури можуть здати в оренду майно, надати вантажні і пасажирські перевезення, консультацію щодо збереження об'єктів культурної спадщини.



Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 12 липня, передає Інфокава.  Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав дане рішення серед прийнятих урядом на засіданні без обговорення. Кабмін вніс до переліку платних послуг проведення конкурсів, естрадних шоу, виставкових, освітніх та інформаційно-масових розважальних заходів, а також виступів професійних художніх колективів, артистичних груп і окремих артистів. До переліку внесено розміщення реклами під час даних заходів. Також установи культури можуть надавати послуги по оренді приміщень, своїх транспортних засобів, обладнання, інструментів та іншого майна, що належить їм; здійснювати вантажні, пасажирські і змішані перевезення на замовлення. Державні та комунальні установи культури можуть надавати послуги, пов'язані зі створенням умов для організованого туризму, відпочинку в природних умовах, платні послуги трансляції заходів в інтернеті, сканування, виготовлення цифрових та тривимірних копій друкованої продукції з бібліотек, архівів і музеїв. Крім того, до переліку внесено послуги з надання письмових історичних, аналітичних, тематичних довідок, висновків щодо нерухомих об'єктів культурної спадщини для фізичних та юридичних осіб, надання рекомендацій щодо збереження об'єктів культурної спадщини, розробка облікової документації для них.

Telegram Channel