Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Журналісти зі Сходу вивчали життя волинян

“Реформи в Україні очима журналістів регіональних ЗМІ”. Цей проект реалізують у різних областях країни. Зокрема, представники мас-медіа зі сходу вивчали на Волині досвід євроінтеграційних процесів

Нині популярними в Україні стали поїздки задля обміну досвідом журналістів із різних регіонів країни. Цього разу на Волинь прибули медійники з Харківської, Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Сумської областей. Їх цікавить, як і з чим волинські підприємства виходять на світовий ринок. Найперше журналісти відвідали одне з найбільших підприємств краю – “Модерн-Експо”.



Медійники поцікавились, чому Луцьк не має прямого залізничного сполучення з більшістю обласних центрів.



Боратинська сільська рада, що під Луцьком — одна з найбільш самодостатніх в області. Це і сучасна амбулаторія сімейної медицини, спортивна інфраструктура, відремонтовані дороги й вуличне освітлення. Досвід добровільного об’єднання територіальних громад на Волині теж охоче вивчали гості.


– Тут є досвід, який у нас ще не розпочався, – каже головний редактор газети “Время” (Станиця Луганська) Олена Пономарьова. – Тож є чому повчитися і презентувати вдома наші напрацювання.


Під час зустрічі з представниками виконавчої влади області медійники поцікавились, чому Луцьк не має прямого залізничного сполучення з більшістю обласних центрів. Зі слів чиновників, розвиток інфраструктури – серед пріоритетів для Волині. Зокрема, згадали нещодавно запроваджений потяг “Ковель-Холм”.


 Керівники управлінь і департаментів облдержадміністрації розповіли журналістам про євроінтеграційну та інвестиційну діяльність, аграрні, інфраструктурні й туристичні можливості регіону, інформує Волинське телебачення.

Telegram Channel