Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Жінка з Луганщини злякалася »вовків» на Старовижівщині

Луганчанка сприйняла фразу «валка лісу», як «волки в лесу»

Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише Наталія Фещук.


"Нинішнього літа на Волинь до родичів у розпал чорничного сезону завітала тітонька з Луганської області.


Позаяк українською мовою гостя володіла не дуже вправно, то гостинним хазяям доводилося почасти перекладати їй окремі фрази, яких Валентині Іванівні було важко зрозуміти.


Одного ранку поїхали господарі в ліс по ягоди. Звісно, й тітоньку взяли із собою, бо вона дуже хотіла помилуватися волинськими соснами та й власними руками назбирати ягід для онуків. Коник з підводою не поспішав, адже лісова дорога не асфальт, не розженешся. То тут, то там обабіч неї лісівники встановили таблички «Обережно! Валка лісу!»



- Немає в нашому лісі вовків, - пояснив племінник Василь. - Як це немає, якщо на табличках, які встановлені в лісі, написано великими літерами: «Обережно! Волки в лесу!»



День минав швидко, однак волиняни помітили, що Валентина Іванівна чомусь як у рот води набрала, хоча за характером є людиною говіркою, компанійською, та розпитувати про причину дивної поведінки було ніколи, бо хотіли повернутися додому, поки не настала спека, тож вирішили з’ясувати це пізніше. Задоволені ягідники повернулися в село з повними відрами лісових дарів. Помили руки і заходилися полуднати. Першою озвалася гостя:



  • - І як ви не боїтесь у лісі стільки часу знаходитись ще й ягоди збирати? – запитала вона.
    - А чого там боятися? Ліс добре знаємо ще з дитинства, - загомоніли здивовані таким запитанням родичі.
    - Не чого, а кого, - виправила Валентина Іванівна. – А вовки?
    - Немає в нашому лісі вовків, - пояснив племінник Василь.
    - Як це немає, якщо на табличках, які встановлені в лісі, написано великими літерами: «Обережно! Волки в лесу!»


  • Доброзичливий сміх розвеселив усю компанію, коли родичці дослівно переклали зміст зловісних табличок, який став причиною страху тітоньки та небажання озиватися, коли разом з іншими наповнювала відерце чорницями", - пише журналістка.

Telegram Channel