Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Дівчина намагался зробити селфі в галереї й пошкодила експонати на $ 200 тисяч (відео)

В американській галереї 14th Factory в Лос-Анджелесі одна з відвідувачок намагался зробити селфі на фоні екпонатів, але ненароком перекинула їх


Загальний збиток від інциденту організатори оцінюють в $ 200 тис. Поки що невідомо, чи буде галерея вимагати від дівчини компенсувати збитки.



Експозиція складалася із 60 корон, виставлених на спеціальних високих тумбах. Деякі з корон виконані з дорогоцінних металів, таких як золото та срібло, пише PetaPixel. Дівчина присіла біля крайньої тумби, аби зробити селфі, але не втримала рівновагу й перекинула її. Слідом за першою тумбою, почали падати інші, повідомляє видання osvita.mediasapiens.ua.


Загальний збиток від інциденту організатори оцінюють в $ 200 тис. Поки що невідомо, чи буде галерея вимагати від дівчини компенсувати збитки.


Нагадаємо, раніше італійський художник Крістіан Джиротто висміяв культуру селфі. Він опублікував серію ілюстрацій під назвою «Соціальні тварини», яка відображує класичні пози та послання осіб з «селфі синдромом».



Також нещодавно в Японії запустили незвичний сервіс - він дозволяє орендувати несправжніх друзів для того, аби зробити спільні фото для соціальних мереж.  При цьому клієнт може замовити як одного актора, так і цілу групу, аби імітувати вечірку чи спільні подорожі.


Ізраїльський сатирик та художник Шахак Шапіра запустив цієї зими арт-проект, в якому селфі людей біля меморіалу жертвам Голокосту в Берліні були змонтовані з архівними кадрами з концтаборів. Таким чином він спробував підняти дискусію щодо доречності такої взаємодії з пам'ятниками, присвяченими Голокосту.


Окрім того, група дослідників вирішила порівняти смертність від селфі. За їх даними, у 2014 році від екстремальних селфі померли 15 людей, 29 померли у 2015, а у 2016 - аж 73. Найпоширеніша причина смерті під час селфі - це падіння з великої висоти. Вони найчастіше стаються, коли люди видираються на скелі чи високі будівлі, щоби вразити екстремальними фотографіями друзів та фоловерів у соцмережах.

Telegram Channel