Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Польща з наступного року змінить правила працевлаштування іноземців

Передбачається введення плати у розмірі 30 злотих за реєстрацію заяви про довірення роботи іноземному працівникові

Із 2018 року у Польщі зміняться правила працевлаштування іноземців. Відповідні зміни за пропозицією Сейму схвалив Сенат країни, повідомляє Тиждень з посиланням на "Польське радіо".



Передбачається введення плати у розмірі 30 злотих (7 євро) за реєстрацію заяви про довірення роботи іноземному працівникові.



Згідно з повідомленням, передбачено введення в дію положень так званої "директиви" про сезонних працівників та обмеження зловживань під час працевлаштування іноземців.


Зокрема, передбачається введення плати у розмірі 30 злотих (7 євро) за реєстрацію заяви про довірення роботи іноземному працівникові. Сенатор від провладної партії "Право і справедливість" Пшемислав Блащик повідомив, що законопроектом врегульовано питання щодо заяв про намір працевлаштувати іноземця, якими зловживали чимало роботодавців.


Також вводиться обов'язок інформувати про обставини, пов'язані з прийняттям на роботу іноземців, щоб повітові управління праці і служби з контролю могли перевіряти, чи використовуються заяви згідно з призначенням, і протягом якого часу іноземець працює. Крім того, роботодавець має повідомляти про факт працевлаштування іноземця на роботу.


Відзначається, що законодавчі зміни стосуються перш за все іноземців, які працюють на сезонних роботах в Польщі – з України, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та Росії. Дозвіл на сезонні роботи стосуватиметься періоду до дев’яти місяців протягом календарного року.


Після поправок, внесених Сенатом, законопроект знову передадуть на розгляд Сейму. Нові правила мають набути чинності 1 січня 2018 року.

Telegram Channel