Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Треба буде дати 80 тисяч за лося

В Україні штрафи за браконьєрство зростуть у 4 рази: 80 тисяч грн за лося, а за лебедя - 4 тисячі грн

З 25 липня розміри штрафів за завдані браконьєрством збитки зростуть в 4 рази. Про це повідомляють Українські новини з посиланням на прес-службу Державного агентства лісових ресурсів України.



За незаконне добування або знищення лося збільшено до 80 тис. грн (було 20 тис. грн), оленя європейського - до 60 тис. грн (було 15 тис. грн), оленя плямистого - до 50 тис. грн, лані - до 40 тис. грн (було 10 тис. грн), козулі і муфлона - до 32 тис. грн (було 8 тис. грн).



"Такси за незаконне добування розраховані з урахуванням індексу інфляції і в середньому збільшуються в 4 рази по всіх видах тварин. Такий розрахунок пояснюється тим, що браконьєр повинен заплатити не тільки штраф, але і компенсувати кошти, які необхідно вкласти користувачеві мисливських угідь на відтворення знищених браконьєром тварин", - сказано в повідомленні.


Так, розмір стягнення за незаконне добування або знищення лося збільшено до 80 тис. грн (було 20 тис. грн), оленя європейського - до 60 тис. грн (було 15 тис. грн), оленя плямистого - до 50 тис. грн, лані - до 40 тис. грн (було 10 тис. грн), козулі і муфлона - до 32 тис. грн (було 8 тис. грн).


Також збільшено суми відшкодування за незаконне добування або знищення хутрових і птахів. Зокрема, за бобра - 10 тис. грн (було 2600 грн) зайця-русака - 8 тис. грн (500 грн); бабака, куницю - 6 тис. грн (було 1500 грн); лебедя - 4 тис. грн (було 1 тис. грн).


Окрім того, збільшено у 5-10 разів такси за знищення або пошкодження гнізд, нір, бобрових гребель, інших жител тварин.


Нові збільшені штрафи почнуть діяти з дня опублікування наказу в Офіційному віснику Мін'юсту, яке заплановане на 25 липня 2017 року.


Відзначимо, що крім відшкодування збитків за браконьєрство передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Telegram Channel