Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Пакистан розпочав військову операцію проти «Ісламської держави»

Пакистан у неділю, 16 липня, заявив про початок нової військової операції проти «Ісламської держави» поблизу кордону з Афганістаном


У червні на ринку пакистанського міста Парачинара поблизу кордону з Афганістаном прогримів подвійний вибух, від якого загинули десятки мирних жителів.



Піхотна дивізія за підтримки авіації та артилерії веде наступ у напівавтономному агентстві (регіоні) Хайбер на півночі країни, повідомив генерал-майор Асіф Гафур. За його словами, Пакистан звернувся до афганської влади із закликом провести аналогічну операцію зі свого боку кордону, в провінції Нангархар, яка є оплотом для ІД, передає Depo.ua із посиланням на DW.


Гафур заперечив, що ІД має дієву мережу в Пакистані, однак, зазначив військовий, ісламісти посилюють свої позиції в Афганістані, хоча ІД там все ж не настільки потужна, як на Близькому Сході, повідомляє агентство dpa.


Ще однією метою операції є зупинка безконтрольного пересування людей через кордон між Нангархаром та Хайбером. Афганістан та Пакистан уже тривалий час обмінюються звинуваченнями у недостатніх зусиллях щодо боротьби з ісламістами у прикордонних регіонах.


Двома днями раніше терористи-смертники атакували військовий табір у Хайбері, але атаку було успішно відбито. А у червні на ринку пакистанського міста Парачинара поблизу кордону з Афганістаном прогримів подвійний вибух, від якого загинули десятки мирних жителів. Тоді відповідальність за напад взяло на себе екстремістське сунітське угруповання "Лашкар-е Джангві".

Telegram Channel