Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Бійці АТО подарували головному капелану Криворіжжя унікальну ікону (відео)

Хлопці розповідають, що капелан завжди ночував з ними і їв з одної тарілки

Синьо-жовтий стяг і тризуб на щиті. Ікону з таким незвичним зображенням Святого Юрія Змієборця подарували учасники АТО головному капелану Криворіжжя. Про таке повідомляє "5 канал".



Написана ікона у Львові на прохання військових та волонтерів. Ікону розмістили в Храмі Святого Духа в селі Новожитомир поблизу Кривого Рогу.



Разом зі священиком військовослужбовці 17-ї танкової бригади перебували на передовій з весни 2014 року. Увесь цей час, кажуть, отримували від нього неабияку підтримку. Тож вирішили віддячити унікальною іконою. Написана вона у Львові на прохання військових та волонтерів. Ікону розмістили в Храмі Святого Духа в селі Новожитомир поблизу Кривого Рогу.


Військовий капелан Криворіжжя отець Юрій Ільків говорить: "Розуміння, що у нас немає іншої України. Її не буде більше ніде. Вона може бути тільки тут. Це та земля, яку заповідав нам Господь. Нам чужі землі не потрібні. Але і свої ми нікому не віддамо".


Своєю чергою військовослужбовець ЗСУ Андрій Вакалюк каже: "Шановна людина. Завжди ночував з нами, їв з одної тарілки, читав молитви. Снаряди до нас не попадали – ні в окопи, ні в бліндажі. Тому майже всі вернулись живі".


Telegram Channel