Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Неосвяченою нова техніка у нас у поле не вийшла б»

Волинь-нова

«Неосвяченою нова техніка у нас у поле не вийшла б»

Прегарний український звичай починати жнива обрядом зажинків, на жаль, тепер шанують не у багатьох селах, а ось подружжя Миколи і Жанни Віктовичів – директорів ТзОВ «Горохів-насіння» і ТзоВ «Волинь-АгроЦентр» вирішило відродити цю традицію: на великому і добротному господарському дворі у селі Сільце сім’я запросила звершити угодний Богові і людям ритуал настоятеля Свято-Семенівського храму Сільця Петра Кравчука

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


 Духовний наставник молитовно освятив і нову сучасну техніку, придбану керівниками цьогоріч та разом із милозвучним церковним хором побажав присутній на дійстві хліборобській родині, яка працює в обох господарствах,  Божого благословення на щедрий урожай, сонячної погоди в полі і у кожному серці.



На двох тисячах гектарів землі навколо сіл Сільця, Борочича, Широкого та Охлопова Віктовичі на правах орендарів хазяйнують уже чотири роки. Цьогоріч із тих нив на 1000 га збиратимуть зернові, на 300 га – ріпак, на 450 га – сою, 60 га – гречку…



– Чиєю була ідея так гарно, зажинками – своєрідним букетом із  молитов і церковного співу, розпочати жнива? – запитую у Жанни Анатоліївни. Вона відповідає, що цей почин виплекав чоловік Микола Анатолійович.


– Так повинно бути, бо всі справи, роботу потрібно розпочинати з Божим словом. А ще у цьому році ми придбали багато нової техніки, котру «не випустили б» у поля неосвяченою, – казав Микола Віктович.


На двох тисячах гектарів землі навколо сіл Сільця, Борочича, Широкого та Охлопова Віктовичі на правах орендарів хазяйнують уже чотири роки. Цьогоріч із тих нив на 1000 га збиратимуть зернові, на 300 га – ріпак, на 450 га – сою, 60 га – гречку…


У дворі гордістю виблискували два сучасні новесенькі зернозбиральні комбайни NEW HOLLAND-и, два DOHN DEERE-и (ще два придбали у минулому році),  навантажувач JCB, комбайн КЗС-1218.  На потужній техніці працюватимуть комбайнери Борис Загоровський, Андрій Король, Роман Корінецький, Анатолій Ліщук, помічник комбайнера Ігор Віктович. У господарствах сумлінно трудяться механізатори Володимир Ясковець, Сергій Якимчук, Андрій Онишкевич, Іван Косинський, Андрій Дмитревич, Роман Павлюк, водії Володимир Шулепа, Микола Дроган, Назар Корзан.


– От якби ще жили у нашому Сільці ці господарі, – більше всерйоз, ніж жартома казали мені сільчани про своє бажання односельцями подружжя, яке мешкає у Миркові. І ця щира фраза теж прозвучала  гарним свідченням людської поваги до нього.


Серед людей почула і про те, що не лише хліборобська праця  Жанни Анатоліївни і Миколи Анатолійовича є взірцем господарювання. Ця сім’я – безкорислива благодійниця, якщо йдеться про допомогу церквам, хворим, нужденним, творчим колективам… Словом, Віктовичі з тих людей, про яких кажуть, що вони талановиті у всьому.



Колективи господарств з Жанною і Миколою ВІКТОВИЧАМИ біля нової техніки.


 



Церковні хористи з отцем Петром КРАВЧУКОМ і Жанною та Миколою ВІКТОВИЧАМИ.


 



Жанна і Микола ВІКТОВИЧІ.


Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel